Van kiút a társasági szorongásból

A társasági szorongás nem egyenlő a társasági ivással, ugyanakkor mindkettő hátterében hasonló lelki okok állnak.

Szinte mindennel kapcsolatban készül manapság tanulmány vagy felmérés. Nemrégiben például arról kérdeztek meg kétezer amerikait, hogy mitől szoronganak leginkább a társasági összejöveteleken.

party, buli, baráti összejövetel, félelmek, szorongás,
Sokan attól tartanak, hogy nem fogják jól érezni magukat. Fotó: iStock

A legrosszabb rémálmunk

7 tipp szorongás ellen - kattintson!

Mint kiderült, a legtöbben attól tartanak, hogy felbukkan valaki, akit nem kedvelnek. Sokak rettegett rémálma az a kellemetlen helyzet is, amikor már nagyon távoznának, de nem tudják, hogyan lépjenek le. De attól is gyakran tartanak az amerikaiak, hogy nem fognak tudni beilleszkedni a társaságba, nem ismernek majd mást a házigazdán kívül, vagy egyáltalán nem is fogják jól érezni magukat.

Étellel és itallal kapcsolatos aggodalmak is gyakran felmerülnek. Egyesek például amiatt szoronganak, hogy nem ízlik majd az általuk készített étel a többi vendégnek, vagy nem lesz elég finom az az ital, amit választottak az eseményre. Mások pedig attól félnek, hogy nem lesz a vendégségben olyan étel és ital, amit szeretnek.

Hamar eldől, hogy meddig maradunk

A válaszadók többsége már a megérkezés pillanatában tudja, jól fogja-e érezni magát a partin, sokan pedig már a buli 10 percében eldöntik, hogy korán lelépnek-e. Az első negyedórát viszont talán érdemes megvárni a döntéssel, ugyanis a válaszokból az derül ki, hogy átlagosan 14 perc után kezdjük el jól érezni magunkat egy társaságban.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: