Miért sok a mentális beteg?

Németországban ugyan még mindig szív- és érrendszeri betegségek okozzák a legtöbb halálesetet, a hivatalos adatok azonban olyat mutatnak, amit eddig még nem: az elhunytak egyre nagyobb számban szenvedtek valamilyen mentális betegségben.

Németországban a 2013-as év során mintegy 350 ezer halt meg valamilyen szív- és érrendszeri betegségben, ami az összes haláleset közel negyven százaléka. Ugyanebben az esztendőben 220 ezer alkalommal volt rák a halál oka, az esetek mintegy egynegyede. Ezek az adatok nem térnek el az éves átlagtól, viszont van egy meglepő szám is.

Mit lehet tenni egy olyan helyzetben, ha egy régi jó barátnőnket teljesen megváltoztatja a szkizofrénia? Hogyan közeledhetnénk hozzá úgy, hogy a kínos szituációkat elkerüljük? Kattintson a folytatásért! Ugyanis a statisztikák szerint mintegy 36 ezer ember veszítette életét annak következtében, hogy valamilyen mentális betegségben szenvedett , ez a szám pedig évről évre nő. Nyolcvan százalékuk a demencia, azaz olyan kóros szellemi hanyatlás végén hunyt el, amely általában idős korban jelentkezik, de nem keverendő össze az öregedéssel járó szellemi hanyatlással.

Egyre többen szenvednek valamilyen mentális betegségben

Azonban a demencia mennyiben okolható a halálesetért? "Ez potenciálisan halálos betegség" - tisztázza már az elején Dr. Andreas Reif professzor, a frankfurti kórház pszichiátriai osztályának vezetője. - Előrehaladott állapotában a beteg már nem tud enni és inni, ami az alultápláltság és a kiszáradás veszélyével fenyeget."

"Különleges esetekben már nem tudnak nyelni sem, a nyál miatt pedig károsodnak a légutak és a tüdő is." Ha a halotti anyakönyvben az szerepel a halál okaként, hogy több szervi elégtelenség, akkor a demenciára is gyanakodhatunk, ugyanis könnyen lehet komoly betegségek, például a tüdőgyulladás kiváltó oka is.

A demencia jelei lehet az agresszív viselkedés, vagy a személyiség megváltozása, de a csökkenő emlékezőtehetség, a szavak gyakori elfelejtése, a tájékozódási képesség csökkenése és az egyre lassabb gondolkodás is utalhat rá. A beteg nem ismeri meg a hozzá közel álló embereket, és gyakran tűnik úgy, mintha nem is tudná, hol van.

Csak az arányok miatt: a 2013-ban közel 900 ezer elhunytból a statisztikák szerint 34 ezer ember halt nem természetes halált, sérülés vagy mérgezés miatt, 11 ezren valami külső ok (például zuhanás, esés) miatt, és tízezren lettek öngyilkosok. Huszonnyolc százalékuk idős korban, ahol a tüdőgyulladás majdnem olyan gyakori volt, mint a szív- és érrendszeri betegségek.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: