Popper Péter: Tönkretesszük az ünnepet!

Ünnepkor közelebb van az ég a földhöz - mondja videónkban Popper Péter pszichológus, aki szerint ma már köze sincs az ünnepnek ahhoz, amiről egyébként szólnia kellene. Hallgassa meg a neves pszichológus-író gondolatait!

"Ha megkérdeznénk az embereket, hogy miért ünneplik a karácsonyt, azt válaszolnák, hogy a szeretetet ünneplik. Az áruházi lökdösődéssel? A dühvel? Fáradtsággal? Kimerültséggel?" - kérdezte Popper Péter a HER2 Klub télváró rendezvényén, amikor előadást tartott arról, hogy miként találhatunk vissza önmagunkhoz a szeretet ünnepén is.

A HER2 pozitív mellrákos betegeket tömörítő klub rendszeresen tart összejövetelt, melyre karácsony előtt a neves írót hívták meg.

A hallgatóság egy része már másfél órával a kezdés előtt megérkezett a rendezvény helyszínére, hogy jó helyen ülve nézhessék, hallgathassák az írót.

A több mint száz résztvevő feszült csendben hallgatta Popper Pétert, akinek szavai sokakat elgondolkodtattak: sokan magukra ismertek, amikor az ünnepi készülődés problémáiról beszélt a pszichológus.

Az előadás után Dr. Bittner Nóra onkológus főorvos az emlőrák tüneteit, a kezelés lehetőségét ismertette.

Végül Henter Izabella dietetikus az egészséges és magyaros karácsonyi menü elkészítéséhez adott tanácsokat.

A klubról részletes információkat talál a www.rakliga.hu oldalakon.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció