Okosabbak, vonzóbbak a homokóra alkatú nők

Az egész internetet bejárta Kim Kardashian amerikai híresség meztelen fotója. Van, akit idegesít, másoknak viszont igen vonzó a kerekded idomokkal bíró hölgy. Ez utóbbinak tudományos alapokon nyugvó okai is vannak.

Az evolúcióval foglalkozó tudósok szerint a férfiak azért találják olyan vonzónak a nagyobb fenékkel és vékony derékkal bíró hölgyeket, mert termékenyebbnek látják őket. Azonban a megfelelő derék-csípő hányados az intelligenciával is összefüggésben áll, ráadásul nemcsak a teltebb idomokkal bíró nők okosabbak, hanem a gyermekeik is.

Tudta-e... ...hogy testalkatunk a szexuális életünket is befolyásolja? Mit befolyásol a hosszú láb, nagy mell...stb.? Itt elolvashatja! Barnaby Dixson új-zélandi antropológus arra volt kíváncsi, hogy pontosan mitől találják a férfiak vonzónak a nőket. A kutatásában önkénteseknek egy hölgy digitális an megváltoztatott képét mutatták meg: a nőnek a mell-, a derék- és a csípőbőségét is többször megváltoztatták. Az önkénteseknek ezek után rangsorolni kellett a képeket az alapján, hogy mennyire találták őket vonzónak . Emellett infravörös kamerával is megfigyelték a szemmozgásukat. Úgy találták, hogy bár az első pillantások a dekoltázsra estek, a deréknek és a csípőnek jóval több figyelmet szenteltek.

A szélesebb csípő nagyobb intelligenciával jár együtt?

A szélesebb csípő nagyobb intelligenciával jár együtt?

Egy másik kutatásban, melyben 16 000 nőt vizsgáltak, megállapították, hogy a szélesebb csípő és nagyobb fenék, illetve a vékony derék (vagyis a homokóra-alkat) magasabb intelligenciával jár együtt. A csípőn és a combokon lévő zsírrétegben ugyanis magasabb volt az elraktározott omega-3 zsírsejtek aránya, ez pedig elengedhetetlen az agyfejlődéshez, illetve az agyműködéshez.

Ezzel szemben a derék környékén lévő zsírraktárakban nagyobb valószínűséggel találunk omega-6 zsírsavakat, melyek nem olyan hatékonyak az agynövekedés elősegítésében. Az Evolution and Human Behaviour című szaklapban megjelent tanulmány szerint a gömbölyded, nőies formákkal rendelkező anyák gyermekei jobban teljesítettek a kognitív képességeket vizsgáló teszteken.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: