Ízletes és olcsó? Nem lehetetlen

Ami eddig olcsónak számított, már annak is egekben az ára, így kétszer is meg kell gondolnunk, mennyit költünk ételre. Olcsón és jól étkezni ma már kihívás, de nem lehetetlen.


Jóllakni és spórolni, ezt a kettőt nem könnyű egyszerre megvalósítani a mostani élelmiszerárak mellett. Ugyanakkor némi tervezéssel és kreativitással megvalósítható – erről számol be az RTL Klub Fókusz című műsora.

Nagymamáink még ízletes és változatos ételeket főztek mindössze néhány alapanyagból. A műsorban megkérdezett asszony sok mindent megtermel magának, boltba csak akkor megy, ha akciós élelmiszert tud vásárolni. Persze nincs mindenkinek kiskertje, de néhány alap élelmiszerből bárhol megvalósítható a jót olcsón elv.

infláció, élelmiszerár, spórolás
A gyúrt tészták még mindig a legolcsóbbak. Fotó: Getty Images

Krumpli, bab tojás, liszt és tej régen minden vidéki konyhában volt a kamrában, és ezekből most is jókat főzhetünk. Legkevesebb pénzből a gyúrt tésztákat lehet elkészíteni, nudli, gombóc és barátfüle gyakran kerül az asztalra – osztja meg tapasztalatait az asszony, aki szerint még mindig a klasszikus receptek a legmegfizethetőbbek.

Nézőpontváltás szükséges

Havas Dóra gasztroblogger szerint ugyanakkor teljes nézőpontváltás kellene ahhoz, hogy finom, olcsó és egyben egészséges fogások kerüljenek a tányérra. A legtöbb családban régi beidegződések alapján főznek, ahogy még a nagymamától ellesték. Ám ami spórolós, az általában nem egészséges, ezért kellene új elemeket beépíteni az étkezésbe – vallja a gasztroblogger.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: