Influenza után mikor dolgozhatunk újra?

Idén a szokásosnál is intenzívebb tünetekkel támad az influenza, a kellemetlen panaszok több napra is ledönthetnek bennünket a lábunkról. Gyakran felmerülő kérdés ilyenkor, hogy mennyi időt töltsünk otthon pihenéssel, és mikor térjünk vissza a munkába?

A hirtelen jelentkező tünetek, mint a magas láz, az erős levertség és az izomfájdalmak egyik napról a másikra ágyba kényszeríthetnek bennünket. Ez pedig így is van jól, hiszen a gyógyuláshoz a legfontosabb, hogy ágyban maradjunk, pihenjünk, és sok folyadékot vegyünk magunkhoz. De nemcsak magunk, hanem munkatársaink miatt is érdemes ágynyugalomban tölteni néhány napot: az influenzavírussal megfertőzött személy ugyanis már a tünetek megjelenése előtt 1 nappal is fertőzhet egészen a betegség kialakulása utáni 5-7 napig.

Mikor térhetünk vissza a munkába?
Mikor térhetünk vissza a munkába? (123rf.com)

Adja hát magát a kérdés: mennyi időt töltsünk otthon gyógyulással, és mikor térhetünk vissza úgy a munkába, hogy ne kelljen aggódnunk sem saját, sem mások egészsége miatt? A kérdésre nincs általános válasz, a betegség lefolyása ugyanis egyénenként változhat. Azoknál azonban, akiknél semmilyen szövődmény nem alakul ki, egy héten belül várható a gyógyulás.

Az influenza gyógyszeres kezelése - részletek!

De annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk dönteni, hogy vajon készen állunk-e a munkába állásra, érdemes a következő kérdéseket feltenni magunknak.

  • Az elmúlt 24 órában gyógyszerek nélkül is lázmentesek voltunk? Ha igen, akkor valószínűleg már nem fertőzünk.
  • Köhögünk vagy tüsszögünk? Az influenzavírus cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, így jobb, ha otthon maradunk még, és várunk kicsit, míg állapotunk továbbjavul.
  • Még mindig betegnek érezzük magunkat? Nem mindig könnyű válaszolni erre, de ha még mindig gyengék vagyunk, akkor lehet,+ jobban járunk, ha egy napot pihenünk még otthon.

Forrás: webmd.com

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső