Így segítenek a hasnyálmirigy-gyulladáson

Mintegy 200 millió forint értékben alakították ki a Transzlációs Intervenciós Endoszkópos Központot (TIEK) a Pécsi Tudományegyetem (PTE) belgyógyászati klinikáján. Így már a betegeket kevésbé megterhelő endoszkópos beavatkozások is elérhetővé válnak, többek között súlyos hasnyálmirigy-gyulladás esetén is.

Így jelzi a hasnyálmirigy, ha baj van - kattintson ide!

A nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő felszereltségű központban a legmodernebb endoszkópos eszközök mellett altatógépet és intervenciós beavatkozásokat támogató röntgenberendezést is beszereztek - közölte oldalán a PTE.

hasnyálmirigy-gyulladás, endoszkópos eljárása, endoszkópos központ, PTE, Pécsi Tudományegyetem
hasnyálmirigy-gyulladás, endoszkópos eljárása, endoszkópos központ, PTE, Pécsi Tudományegyetem

Nagy előrelépés

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának célja, hogy kiváló minőségű betegellátást nyújtson, valamint orvosai számára is lehetőséget biztosítson a tudományos előrehaladásra. Az új endoszkópos központ átadása esélyt teremt a rezidensek és szakorvosok számára, hogy a betegek ellátása mellett tudományos aktivitásukat is hosszú távon fenntartsák.

A fejlesztéssel létrejött endoszkópos központ teljesen egyedülálló a kelet-közép európai régióban, így a sejtelhalással járó hasnyálmirigy-gyulladás hatékonyabb ellátása mellett a beruházás hozzájárul a nem invazív beavatkozások - például az endoszkópos ultrahang - térnyerésének elősegítéséhez, valamint az utánpótlásképzéshez is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő