Hóban hurcolják a rákos betegeket

Hóesésben hurcolják a rákos betegeket a kamionos CT-hez - címmel jelent meg a hvg.hu cikke, mely szerint a pesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházban az udvaron parkoló mobil CT-ben látják el a rákos és más akut betegeket. Az ügyben mostanra megérkezett az állami egészségügyi központ hivatalos válasza is.

Hóesésben hurcolják a rákos betegeket

A kórházudvaron parkoló mobil CT-ben látják el a rákos és más súlyos betegeket a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. A kórház szerint ez csak átmeneti megoldás, mert a jövőben új szolgáltató végzi a CT- és MR-vizsgálatokat, csakhogy addig csúsztak a pályáztatással, míg most a hóesésben kell hurcolni az akut betegeket - írja cikkében a lap, melynek tájékoztatása szerint a hideg téli időben egy "csúszásveszély" táblával ellátott rámpán juttatják fel és le a fekvő- és akut betegeket a kórházi udvarra leparkolt kamionba.

Hóban viszik a rákos betegeket a CT-kamionhoz, CT-vizsgálat Bajcsy-Zsilinszky Kórház szűrőkamion vizsgálat
Hóban viszik a rákos betegeket a CT-kamionhoz

Csak így emlegetik a speciális járművet, amelyben található a mobil CT, ezt általában akkor szoktak bevetni, ha valamilyen okból nem áll rendelkezésre a drága, korszerű diagnosztikai berendezés - írják.

Ez egy valódi sikertörténet

Elismerték, hogy Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben - a korábbi szolgáltatói szerződés lejárta miatt - van szükség a diagnosztikai szolgáltató váltására. Ahogy megírtuk, több mint tíz év után változik a CT, MR és DEXA vizsgálatokat végző cég, vagyis pontosan tudták, mikortól kell megoldani a betegek ellátását, így mikorra kell kiválasztani az új szolgáltató a közbeszerzési tenderen.

"Február 1-jétől megkezdődött a diagnosztikai berendezések le- és felszerelése, ezen időszak alatt a betegellátás előre tervezett módon történik. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegeinek CT- és MR-diagnosztikai ellátása a teljes magyar radiológus közösség szakmai összefogásával valósul meg, és mint ilyen, sikertörténet" - válaszolta a hvg.hu-nak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

"A kórház mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegek hozzájuthassanak a szükséges vizsgálatokhoz, ennek egyik része, hogy a fekvőbetegek számára az intézmény területén egy mobil konténer CT-vel végzik el a diagnosztikai ellátást" - válaszolta az ÁEEK.

A betegek tájékoztatása teljes körű

"A betegellátás mindvégig folyamatos és biztonságos, a szakmai szabályok maximális betartása mellett. Az intézmény vezetése mindent megtesz a betegek átmeneti kényelmetlenségének minimálisra csökkentése érdekében. A betegek tájékoztatása a Bajcsy kórház honlapján teljes körű, a hírek, az előjegyzés és a betegfelvételi menüpontok alatt egyaránt olvasható" - közölték.

)
5 tipp, hogy könnyebb legyen az életed allergiásként (X)
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A legtöbb helyen többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, a Dunántúlon lehet összefüggőbb a felhőtakaró. Ott kora délutánig előfordulhat néhol kisebb zápor, később csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén erős széllökések kísérik. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a légmozgás. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 12 és 17 fok között alakul. Este hidegfront érkezik.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra