Egészségi állapotunkról árulkodik a kezünk

Ha kezeinket, kézfejünket egy rövid ideig alaposan tanulmányozzuk, sokat megtudhatunk a testünkről, egészségügyi és fizikai állapotunkról.

Remegő kéz egy árulkodó jel

Ha remeg a kezünk, ne essünk pánikba - az is lehet, hogy mindössze annyi az oka, hogy egy kicsit túl sok kávét, teát vagy energiaitalt ittunk, ugyanis a koffeinnek is lehetnek ilyen hatásai . Ezen kívül bizonyos gyógyszerek, például asztma elleni tabletták és bizonyos antidepresszánsok szedésének a mellékhatása is lehet kézremegés . Ha viszont ezeket a tényezők kizárhatók, és a remegés nem múlik, érdemes orvoshoz fordulni, mert akár Parkinson-kór tünete is lehet.

Gyenge, töredező körmök is aggodalomra adnak okot

Ez a tünet cinkhiányra utalhat - a cink ugyanis abban segít, hogy a bőrsejtek növekedjenek illetve meg tudjanak újulni. Ilyenkor ideje némi plusz cinket csempészni az étrendünkbe, például zab, diófélék és sovány húsok fogyasztásával.

Ha hámló, kiszáradó bőr jelez

Ha az ujjbegyeinken a bőr szárazzá válik és hámlani kezd, akkor esélyes, hogy B-vitamin-hiányunk van . Az olyan B-vitaminok, mint a niacin (B3) vagy a biotin (B7), extrán fontosak ahhoz, hogy a bőrünk egészséges legyen.

Kéz, kézremegés, kézbetegség, körmök, ujjbegyek, körömágy
Kezeink sokat elárulhatnak egészségünkről, vagy lappangó betegségeinkről!

Ha halvány vagy kifehéredett a körömágyunk

Az ilyen jellegű elszíneződés az anémia jele lehet , ami azt jelenti, hogy nem termelődik elég egészséges vörös vérsejt a szervezetben, és emiatt nem jut elegendő oxigén a szövetekhez. Egy egyszerű vérvizsgálat fényt deríthet arra, hogy valóban erről van-e szó, ha igen, akkor általában vas szedésével helyreállítható a normál állapot, ennek a mennyiségét azonban feltétlenül orvosnak kell megszabnia.

Mit jeleznek az elkékült ujjbegyek?

Ha az ujjbegyeink színe kékesre vált, akkor az Raynaud-szindrómát is jelezhet . Ilyenkor az ujjak és lábujjak kihűlnek, és gyakran fájnak, zsibbadtak vagy éppen bizseregnek. Szakértők szerint Raynaud-szindróma esetében az erek begörcsölnek, ami lassítja a keringést, de ennek a pontos okát még nem sikerült megfejteni.

8 jel, amivel a köröm figyelmeztet a bajra Ha egy laikus ránéz a körmünkre, legfeljebb annyit állapít meg, hogy le kéne vágni, vagy meg kellene tisztítani. De egy szakorvos azonnal sok mindent kiolvas belőle a rossz táplálkozástól a stresszen át a veseproblémákig. Mik ezek a jelek?

Felpuhult körmök is gyanúsak lehetnek

Ha a körmeink szokatlanul puhává válnak, és egyszerűen vissza tudjuk hajtani őket, az kálcium- vagy fehérjehiányra utalhat. Ilyenkor érdemes lehet például több halat vagy épp spenótot fogyasztani, esetleg valamilyen táplálékkiegészítőt szedni, miután egyeztettünk az orvosunkkal.

Erről árulkodnak a barna foltok

A májfoltként is ismert bőrelváltozást általában a napsugárzás okozza, aminek a kezünk fokozottan ki van téve. Ezért is fontos, hogy amikor naptejet használunk, figyeljünk arra, hogy a kézfejünkre is jusson belőle - ezzel azt is akadályozzuk, hogy a bőr idő előtt megöregedjen ezen a területen.

Forrás: prevention.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: