Nők titka, akik csak ritkán betegek

Hogy a téli náthaszezonban mennyire leszünk ellenállóak a náthával, megfázással szemben, nem azon múlik, hogy mennyi vitamint szedünk. Sokkal inkább számít az életmódunk, illetve hogy bizonyos, egészséges szokásokat beépítsünk a napirendünkbe.

Fontos a megfelelő mennyiségű alvás

Fontos például, hogy ne térjünk el az alvási ritmusunktól . Kutatások igazolják, hogy akik napi 8 órát vagy többet alszanak, ritkábban fáznak meg, mint akik 7 órát vagy kevesebbet. Ennek oka, hogy éjszakánkét regenerálódik a szervezetünk, és ilyenkor történik azoknak a stresszhormonoknak a szabályozása is, amelyek hajlamosabbá tehetnek a fertőzésekre. A pihentető alvás kulcsa a rendszeresség, tehát hétköznap és hétvégén is érdemes ugyanabban az időpontban kelni.

Mit érdemes enni?

Az sem mindegy természetesen, hogy mit eszünk. Van egy alapszabály, amelyet nem is olyan nehéz betartani - étkezzünk minél színesebben, méghozzá szó szerint. A zöldségek és gyümölcsök a bennük lévő tápanyagoktól is kapják a színűket, így ha figyelünk rá, hogy a lehető legváltozatosabb színűeket tegyük a kosarunkba, már nagyon nagy lépést tettünk afelé, hogy az immunrendszerünk bivalyerős legyen.

A fekete tea fogyasztását is érdemes beépíteni a mindennapjainkba, mert a National Academy of Sciences kutatása szerint azok, akik mindennap isszák, háromszor olyan ellenállóak a vírusokkal szembe. Valószínűleg így hálálja meg a szervezetük azt a sok antioxidánst , amelyet ezzel az itallal bevisznek.

Ezt teszik a nők, akik csak nagyon ritkán betegek
Ha gyakran megöleljük szeretteinket, az is erősíti az immunrendszert

Ölelkezzünk sokat!

Kellemes módja az immunerősítésnek, ha minél többet ölelkezünk a szeretteinkkel, barátainkkal. Több kutatás is igazolja, hogy ez a szeretetteljes mozdulat olyan hormonokat szabadít fel, amelyek erősítik szervezetünk védekezőképességét.

Ne engedjük kihűlni a lábunkat!

Fontos tanács, hogy hideg időben otthon mindig legyen rajtunk zokni, papucs vagy mamusz - ilyenkor nagyon fontos, hogy a lábat melegen tartsuk. Ha a láb kihűl, a keringés lelassul az egész testben, ami kevesebb fehérvérsejtet, tehát alacsonyabb védettséget jelent a kórokozókkal szemben. Ne felejtsünk el rendszeresen probiotikus hatású, tehát fermentált ételeket tenni az asztalra, mivel az erős immunrendszerhez egészséges bélflóra is kell, amihez az ilyen élelmiszerek nagyban hozzájárulnak!

A legtöbb esetben a hideg lábak azt jelentik, hogy nem megfelelő a vérkeringésünk. A problémára csak ideiglenes jelenthet megoldást, ha felveszünk egy vastag zoknit. Mi állhat a háttérben, ha folyton hideg a lábunk? Kattintson!

Relaxáljunk, meditáljunk!

Nagyon hasznos a kifejezetten relaxáló, meditatív hatású aktivitás is, mint a jóga, a pilates, a tai-chi vagy a meditáció, amely csökkenti a stresszt. Azt pedig több kutatás is igazolja, hogy az alacsonyabb stressz-szintű emberek ritkábban lesznek betegek.

Alapos kézmosás

Kulcsszerepe van még a rendszeres (és alapos!) kézmosásnak, amelyet a mai napig sokan elmulasztanak, pedig akár 16-50 százalékkal is csökkentheti a megbetegedés esélyét. A kézmosás mellett ügyeljünk tudatosan rá, hogy minél ritkábban nyúljunk az arcunkhoz! Azok ugyanis, akiknek ez rendszeres szokása, 41 százalékkal gyakrabban kapnak el felső-légúti betegségeket.

Forrás: womansday.com

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: