Koronavírus: nekik nem kötelező maszkot viselni

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében mától csak sállal, kendővel vagy maszkkal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, de vásárolni és taxizni is csak eltakart arccal lehet. Néhány esetben azonban kivételt tesznek.

Mi történik, ha hétfőtől maszk nélkül vásárolunk Budapesten? A válaszért kattintson ide!

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, április 21-én Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében kötelezővé teszi a maszk vagy egyéb, az arcot eltakaró eszköz viselését a budapesti tömegközlekedési eszközökön, a boltokban, a bevásárlóközpontokban, a piacokon és a taxikban. "A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban zárt térben veszélyes az, hogy ha nincsen maszk rajtunk. A kendő, sál, maszk elsősorban mindig a másik ember egészségét védi, de ha mindannyian így járunk el, akkor mindannyiunk egészségét fogja szolgálni" - indokolta döntését.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus maszk, koronavírus tömegközlekedés, koronavírus bolt, koronavírus piac, koronavírus bevásárlóközpont, koronavírus védekezés
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus maszk, koronavírus tömegközlekedés, koronavírus bolt, koronavírus piac, koronavírus bevásárlóközpont, koronavírus védekezés

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében kihirdetett rendelkezés betartásának elősegítése érdekében, illetve azért, hogy minden utas biztonságban érezhesse magát a tömegközlekedési járatokon, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.

Nekik nem kötelező

A fenti, koronavírus elleni intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra, valamint azokra a járművezetőkre sem, akik meg tudják tartani az utasoktól a legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól.

"Toporzékoltam, bőgtem" - olvassa el, Balázs Andit mennyire viseli meg a karantén. Részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés