Koronavírus: így lesz biztonságos a munkavégzés

A magyarországi koronavírus-járvány nyugvópontra érkezett, ezért hamarosan megkezdődhet a munkába, illeve az irodákba való visszatérés - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy egyes biztonsági szabályokat ebben az esetben is be kell tartani.

Home office a gép előtt? 7 tanács derékfájás ellen - kattintson!

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint a múlt héten kezdődött vidéki nyitás nem eredményezett fertőzési többletet, de még meg kell várni a 14 napos lappangási időt. Azonban minden jel arra utal, hogy az aktív koronavírus-fertőzöttek száma csökken, a gyógyultaké pedig növekszik - emelte ki. Mint mondta, az otthoni munkavégzés lehetőségének fenntartását továbbra is ajánlja, azonban bizonyos feltételek mellett elindulhat az irodákba való visszatérés is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus iroda, koronavírus munka, koronavírus munkahelyek, koronavírus operatív törzs
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus iroda, koronavírus munka, koronavírus munkahelyek, koronavírus operatív törzs

Így lesz biztonságos a munkavégzés

A koronavírus-járvány enyhülése miatt a dologzók újra megkezdhetik az irodákban a munkát, a munkavégzés helyét azonban át kell alakítani. Fontos, hogy nagyobb távolságok legyenek az asztalok között, és lehetőség szerint mindenki csak a saját munkaeszközeit használja. A közösen használt eszközöket, valamint a gyakran megérintett felületeket - például kapcsolókat és kilincseket - ajánlott gyakran lefertőtleníteni. Emellett elengedhetetlen, hogy a helyiségeket gyakran szellőztessék, a szellőzőrendszereket pedig megfelelően karban kell tartani - tanácsolta a tisztifőorvos.

Amennyiben a munkahelyi éttermek is megnyitnak, fontos, hogy elkerüljük a zsúfoltságot, és itt is biztosítsuk a megfelelő távolságtartást. Az ételeket folyamatosan 60 Celsius-fok feletti hőmérsékleten kell tartani, így a koronavírus-fertőzés veszélye nélkül fogyasztahatóak. Különösen figyelni kell arra is, hogy a kihelyezett, bárki által használható fűszertartókat és tálcákat is rendszeresen fertőtlenítsék - hangsúlyozta Müller Cecília.

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy mobilapplikációkat is bevetnek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa számolt be. Mint mondta, a Házikarantén nevű alkalmazás a hatósági házi karanténban lévők ellenőrzést segíti, a VirusRadar pedig a kontaktuskutatást könnyíti meg. Arról is beszélt, hogy a mai napon újabb védőeszközöket szállítanak 29 kórházba, valamint a mentőszolgálathoz és az idősotthonokba is érkeznek szállítmányok.

Csúnyán túlzásba estek egy franciaországi óvodában - az elképesztő fotót társportálunkon, az nlc.hu-n nézheti meg!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció