Borotválja-e egy férfi a lábát?

Egyre több férfi borotválja a lábát. De miért? Egy férfiaknak szóló lap szerkesztője kíváncsiságból megkérdezte Facebook-követőit, hogy borotválják-e a lábukat. Érdekes eredményre jutott.

Nemrég a Men's Health szerkesztője az edzőteremben észrevette, hogy egyre több férfi borotválja a lábát, ami igencsak meglepte. A biciklistáknál, úszóknál egyértelmű a kérdésre adott válasz: gyorsabb a sebgyógyulás, jobb az aerodinamika. De aki nem élsportoló, az miért tesz így? A yahoo.com cikkében megírta, hogy a szerkesztő milyen válaszokat kapott a Facebook követőitől a kérdésre. Az eredmények meglepőek!

Háromféle válasz született:

  • "Ez furcsa! Soha nem borotválnám le a lábam!"
  • "Nem borotválom, de trimmelem."
  • "Nincs ebben semmi furcsa. Gyakran leborotválom."

Így válasszon fazont! A nők szinte az idők kezdete óta szőrtelenítik testük intim területeit . A csupaszság utáni vágy egyszerre divat, társadalmi elvárás, de dönthetünk a szőrtelenítés mellett higiéniás okokból is. A folytatásért kattintson! A férfiak többsége nem borotválja teljesen a lábát, de több, mint 33 százalékuk elismerte, hogy hajvágóval rövidebbre nyírja - trimmeli - a szőrt. Csak 15 százalékuk borotválta le teljesen a szőrt. Tehát a megkérdezett férfiak fele foglalkozik valamilyen módon a szőrrel a lábán.

És mit gondolnak erről a nők?

  • "Ez furcsa! Egy férfi ne borotválj a lábát!"
  • "Nem szeretem, ha egy férfinek teljesen sima a lába, de ha trimmeli azzal nincs baj."
  • "Ez fantasztikus! Szeretem a borotvált lábú férfiakat!"

A nők 30 százalékát nem zavarta, ha a férfi megnyírja kicsit a szőrt a lábán, és 22 százalékukat egyáltalán nem zavart a sima láb. Tehát a nők több, mint a fele szerint nem zavaró egy kis korrekció a szőrzeten.

A legtöbb férfit nem érdekli, hogy teljesen sima legyen a lába, de szeretnek egy kicsit lenyírni a szőrzetből, megrövidíteni azt, mert nem akarnak hatalmas bozonttal a lábukon járkálni. Emellett egyéni preferencia kérdése is, hogy ki mit szeret. A fitnesz világában nem számít tabunak, ha egy férfi borotválja a mellkasát, karját, lábát. Egyesek tisztábbnak érzik magukat attól, ha leborotválják szőrüket .

Egyre több férfi borotválja a lábát. De miért?

Egyre több férfi borotválja a lábát. De miért?

Hogyan lehet megszabadulni a szőrtől?

Manapság nem csak a nők járhatnak szőrtelenítésre szépségszalonokba, a legtöbb helyen férfiakat is fogadnak, sőt vannak már férfiakra specializálódott helyek is. A gyantázás hosszabb ideig tart, mint a borotválás, de sokkal komplikáltabb is. Emellett fájdalmas is. Csak akkor ajánlott, ha valaki jól bírja a fájdalmat.

A borotválkozás egy férfi mindennapjainak (az arcon mindenképpen) része, ezért egyszerűbb, gyorsabb és nem szükséges hozzá különleges felszerelés sem. A láb szőrtelenítésénél a borotvát párhuzamosan kell tartani a földdel, és a bokától a térdek, majd a combok felé kell haladni a mozdulatokkal. Az olajok, testápolók fényesebbé teszik a leborotvált bőrt, emellett ápolnak is.

De mi a helyzet a szőrtelenítő krémekkel? A szőrtelenítő krémek pont olyan hatásosak, mint a borotválkozás. Ezeknek a krémeknek a lényege, hogy felkenve a szőrre, meggyengíti azok szerkezetét és egy kis idő elteltével le lehet törölni a szőrt a bőrről. Hátránya, hogy a nagyon erős szőrzetet kevésbé gyengíti meg, nehezebben lehet vele eltávolítani azt.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)