Állandósulhat az üzemanyaghiány?

Az elmúlt napokban már a nagyobb városokban és a nagy szolgáltatók kútjainál is rendszeresek voltak az üzemanyaghiányos időszakok. Meddig tartható fenn ez az állapot?

Ma összeült az energia veszélyhelyzeti operatív törzs is, ez lehetett az egyik legfontosabb témájuk, hiszen egyre nehezebben tartható az ársapkás rendszer.

Az ATV műsorában Balogh József energetikai szakértő elmondta: a hazai helyzet az ársapka miatt különleges, hiszen ide már nem éri meg üzemanyagot szállítani, mert a környező országokban el lehet adni ugyanazt magasabb áron. Ennek következményeként míg a környező országokban van elég benzin, itthon egyre jelentősebb üzemanyaghiány alakulhat ki.

üzemanyaghiány, benzin, kőolaj, benzinkút, ársapka
Folyamatosan növekszik a benzin és a gázolaj fogyasztás. Fotó: Getty Images

Emellett több dolog is hozzájárul ehhez a romló tendenciához: a vezetékeket érintő szankciók, a lengyelek által bevezetett potenciális adó a kőolajvezetéken érkező olajra, valamint a százhalombattai olajfinomítóban végzett karbantartás.

Az Egyenes Beszéd vendége arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországnak jelenleg is van tartaléka, amit folyamatosan igyekeznek pótolni. Ennek ellenére mivel a benzin és a gázolaj fogyasztás folyamatosan nő, nagyon nehéz ezt finomítói kapacitással követni.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: