+4° - +12°
Kettős front

Lantos Gabriella: férfiatlan, amit Kásler tesz

HáziPatika

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser szerint férfiatlan az, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter az orvosokra hárítja a kórházi ágyak felszabadításával kapcsolatos döntés felelősségét.

Kemény szavakkal illette Kásler Miklóst, és komoly kritikát fogalmazott meg az elmúlt hónapok járványügyi intézkedéseiről, valamint a jelenleg Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével zajló egészségügyi átvilágításról Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház korábbi operatív igazgatója az ATV Start című műsorában.

egészségügyi átalakítás, Kásler Miklós, Lantos Gabriella
Lantos szerint elgondolkodtató, hogy a ciklus közepén szánja rá magát a kormány az egészségügy átalakítására. Fotó: illusztráció, Getty Images

Mint mondta, "de facto lehet nem, de gyakorlatilag már kikerül az egészségügy irányítása Kásler kezéből azzal, hogy Pintér Sándorral egyeztetnek a szakma képviselői". Sőt, továbbment, és úgy fogalmazott, bár Orbán Viktor miniszterelnök nyilvánosan kiállt Kásler mellett, ő "igazából egy senki ebben a folyamatban".

A kórházkiürítések által érintett fővárosiak több mint fele arról számolt be, hogy jelentős terhet jelent számára az, hogy neki vagy közeli családtagjának kell gondoskodnia egy hazaküldött hozzátartozóról. Részleteket korábbi cikkünkben olvashat.

A szakmájában elismert menedzser szerint az, hogy az egészségügyi tárca lassan kikerül Kásler kezéből, már azóta lógott a levegőben, mióta Pintért nevezték ki az operatív törzs élére, holott más országokban az ilyen egészségügyi problémát egészségügyi szakemberek kezelik. Úgy véli, az is elgondolkodtató, hogy a ciklus közepén szánja rá magát a kormány az átalakításra.

A kormány járványügyi intézkedései közül kettőt nevezett meg igazán jónak, a hitelmoratóriumot és az iskolák digitális átállását, utóbbit azonban véleménye szerint inkább az emberek kényszerítették ki.


Lantos nem hagyta szó nélkül a kórházi ágyak kiürítése körül kialakult mizériát sem. Mint mondta, Kásler Miklós részéről férfiatlan és ellentmondásos, hogy az orvosokra hárítja a döntés felelősségét.

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső