Lantos Gabriella: férfiatlan, amit Kásler tesz

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser szerint férfiatlan az, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter az orvosokra hárítja a kórházi ágyak felszabadításával kapcsolatos döntés felelősségét.

Kemény szavakkal illette Kásler Miklóst, és komoly kritikát fogalmazott meg az elmúlt hónapok járványügyi intézkedéseiről, valamint a jelenleg Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével zajló egészségügyi átvilágításról Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház korábbi operatív igazgatója az ATV Start című műsorában.

egészségügyi átalakítás, Kásler Miklós, Lantos Gabriella
egészségügyi átalakítás, Kásler Miklós, Lantos Gabriella

Mint mondta, "de facto lehet nem, de gyakorlatilag már kikerül az egészségügy irányítása Kásler kezéből azzal, hogy Pintér Sándorral egyeztetnek a szakma képviselői". Sőt, továbbment, és úgy fogalmazott, bár Orbán Viktor miniszterelnök nyilvánosan kiállt Kásler mellett, ő "igazából egy senki ebben a folyamatban".

A kórházkiürítések által érintett fővárosiak több mint fele arról számolt be, hogy jelentős terhet jelent számára az, hogy neki vagy közeli családtagjának kell gondoskodnia egy hazaküldött hozzátartozóról. Részleteket korábbi cikkünkben olvashat.

A szakmájában elismert menedzser szerint az, hogy az egészségügyi tárca lassan kikerül Kásler kezéből, már azóta lógott a levegőben, mióta Pintért nevezték ki az operatív törzs élére, holott más országokban az ilyen egészségügyi problémát egészségügyi szakemberek kezelik. Úgy véli, az is elgondolkodtató, hogy a ciklus közepén szánja rá magát a kormány az átalakításra.

A kormány járványügyi intézkedései közül kettőt nevezett meg igazán jónak, a hitelmoratóriumot és az iskolák digitális átállását, utóbbit azonban véleménye szerint inkább az emberek kényszerítették ki.

Lantos nem hagyta szó nélkül a kórházi ágyak kiürítése körül kialakult mizériát sem. Mint mondta, Kásler Miklós részéről férfiatlan és ellentmondásos, hogy az orvosokra hárítja a döntés felelősségét.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: