Így segíthetünk a beteg gyerekeken (2)

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett kórháztámogató Mesedoktor csapat és a Bohócdoktorok gyakran tartanak diafilmek felhasználásával meseolvasásokat. A hagyományos diafilm és az élő szóban elmondott mese nagy sikert arat a 2-8 éves kisgyermekek körében. Az alapítvány most is várja a felajánlásokat.

A gyerekkori betegség a tanulásra is kihat - kattintson a részletekért!

Felgyorsult világunkban az élő szóban mondott mese és a személyes jelenlét élményt nyújt, emberi kapcsolattal erősít. Ezért a beteg gyermekeket segítő alapítvány diafilm-felajánlók jelentkezését várja. Ha tehát van valahol a fiókok mélyén vagy a polcok tetején olyan diafilm, amit már nem használunk, adományozzuk a Mesedoktoroknak, így hozzájárulhatunk a kis betegek gyógyulásához. Főként klasszikus meséket, verseket és ismeretterjesztő diafilmeket várnak, de örömmel fogadnak hagyományos vagy modernebb kivitelű diavetítőket is - olvasható a Mesedoktorok oldalán megjelent felhívásban .

beteg gyerekek, gyógyulás, mese, meseolvasás, diafilm, mesedoktorok, kórházi ellátás
Diafilmekkel segíthetjük a beteg gyerekek gyógyulását. Fotó: iStock

Hogyan segíthetünk?

A felajánlásokat elküldhetjük a Mátrix Közhasznú Alapítványnak (cím: 6720 Szeged, Arany János utca 7.), vagy hívjuk a +36209298181-es telefonszámot és egyeztessünk időpontot a személyes átadáshoz. Ha pedig diafilmünk nincs, de mégis segítenénk valahogy, akkor megtehetjük az adományvonal tárcsázásával vagy akár adónk 1 százalékának felajánlásával is. Emellett szívesen fogadnak tárgyi adományokat élelmiszer, ruha, cipő vagy tisztítószer formájában, de önkéntesek jelentkezését is várják.

A Mesedoktor támogató program évente mintegy 80 gyermekkórháznak és gyermekosztálynak segít.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +28 °C
Minimum: +18 °C

Estig napos, gomolyfelhős idő várható, az ország keleti, északkeleti harmadán viszont több lesz a gomolyfelhő, arrafelé elszórtan valószínű zápor, zivatar, másutt kicsi a csapadék esélye. Továbbra is sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos lökések. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet. Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront, így a kánikula átmenetileg mérséklődik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra