Így segíthetünk a beteg gyerekeken (2)

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett kórháztámogató Mesedoktor csapat és a Bohócdoktorok gyakran tartanak diafilmek felhasználásával meseolvasásokat. A hagyományos diafilm és az élő szóban elmondott mese nagy sikert arat a 2-8 éves kisgyermekek körében. Az alapítvány most is várja a felajánlásokat.

A gyerekkori betegség a tanulásra is kihat - kattintson a részletekért!

Felgyorsult világunkban az élő szóban mondott mese és a személyes jelenlét élményt nyújt, emberi kapcsolattal erősít. Ezért a beteg gyermekeket segítő alapítvány diafilm-felajánlók jelentkezését várja. Ha tehát van valahol a fiókok mélyén vagy a polcok tetején olyan diafilm, amit már nem használunk, adományozzuk a Mesedoktoroknak, így hozzájárulhatunk a kis betegek gyógyulásához. Főként klasszikus meséket, verseket és ismeretterjesztő diafilmeket várnak, de örömmel fogadnak hagyományos vagy modernebb kivitelű diavetítőket is - olvasható a Mesedoktorok oldalán megjelent felhívásban.

beteg gyerekek, gyógyulás, mese, meseolvasás, diafilm, mesedoktorok, kórházi ellátás
Diafilmekkel segíthetjük a beteg gyerekek gyógyulását. Fotó: iStock

Hogyan segíthetünk?

A felajánlásokat elküldhetjük a Mátrix Közhasznú Alapítványnak (cím: 6720 Szeged, Arany János utca 7.), vagy hívjuk a +36209298181-es telefonszámot és egyeztessünk időpontot a személyes átadáshoz. Ha pedig diafilmünk nincs, de mégis segítenénk valahogy, akkor megtehetjük az adományvonal tárcsázásával vagy akár adónk 1 százalékának felajánlásával is. Emellett szívesen fogadnak tárgyi adományokat élelmiszer, ruha, cipő vagy tisztítószer formájában, de önkéntesek jelentkezését is várják.

A Mesedoktor támogató program évente mintegy 80 gyermekkórháznak és gyermekosztálynak segít.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció