Koronavírus: ezt tudjuk a hazai fertőzöttekről

Napról napra nő a Magyarországon koronavírussal diagnosztizáltak száma. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy kik voltak az új betegek, és milyen kapcsolatban vannak egymással.

A HáziPatika.com-on a kezdetek óta folyamatosan beszámolunk a koronavírus-járvány minden fejleményéről, így természetesen a Magyarországon diagnosztizált esetekről is. Az alábbiakban időrendben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az egyes betegekről, és a hozzájuk kapcsolódó cikkeinket is, hogy könnyebben átláthatóvá váljon a hazai helyzet.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19, Magyarország
A koronavírus-gyanús eseteket a mentők viszik kórházba. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

1-2. eset

Március 4-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy két itt tanuló iráni diáknál kimutatták a SARS-COV-2 , azaz az új koronavírus-fertőzést. Az egyik diák a Semmelweis Egyetem (SE) Gyógyszerészeti Karán tanul, míg a másik a gödöllői Szent István Egyetem hallgatója. Bővebben .

3. eset

Március 5-én egy brit állampolgárságú, Milánóban dolgozó debreceni férfinál mutatták ki a koronavírust. További információk .

4. eset

Szintén március 5-én bizonyosodott be, hogy az egyik iráni diák barátnője is megfertőződött . Erről szóló cikkünk ide kattintva olvasható .

5. eset

Egy súlyosan beteg 70 éves magyar férfit diagnosztizáltak COVID-19-cel, mindez március 7-én derült ki. Elképzelhető, hogy a férfit a fia fertőzte meg, aki korábban járt koronavírussal érintett országban, ám nála nem végeztek tesztet. Bővebben az esetről.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
A budapesti Szent László Kórházban kezelik a koronavírus-fertőzött betegeket. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

6-7. eset

Egy nappal később, március 8-án bebizonyosodott, hogy az első iráni koronavírusos, a SE hallgatója egy másik iráni állampolgárt is megfertőzött valószínűleg egy születésnapi bulin, amit még február 28-án tartottak. Az új beteg is az egyetem diákja. Az aznap bejelentett másik beteg egy 59 éves magyar nő, aki a 3. fertőzött, a Debrecenben élő brit állampolgár felesége. Részletes hírünket ide kattintva olvashatja.

8-9. eset

Ismét két korábban már fertőzött ember kontaktjánál lett pozitív a koronavírusteszt. A Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló iráni diákok egyiknél, valamint az ötödikként bejelentett magyar beteg 74 éves feleségénél. A hírt március 9-én közölték.

10-12. eset

Újabb három iráni diákról derült ki, hogy koronavírus-fertőzöttek. Mindannyian a Semmelweis Egyetem hallgatói, és már napok óta járványügyi zárlat alatt voltak a Szent László Kórházban - közölte a hírt március 10-én az operatív törzs. Cikkünket ide kattintva olvashatja.

13. eset

A brit férfi újabb kontaktjánál mutattak ki fertőzést március 11-én. A magyar nő már napok óta feküdt elkülönítve a Szent László kórházban. Bővebben .

14-16. eset

Március 12-én újabb három embernél, két magyar és egy iráni állampolgárnál diagnosztizálták a koronavírust. Az egyik érintett egy magyar nő, aki már napok óta a Szent János kórházban volt elkülönítve. A másik magyarról annyit lehet egyelőre tudni, hogy férfi és néhány nappal ezelőtt Izraelben járt. A harmadik fertőzött, szintén a Semmelweis hallgatója, az első iráni diák kontaktja volt, így már napok óta a Szent László kórházban tartották megfigyelés alatt. A részleteket olvassa el itt .

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19, Kútvölgyi
Előkészítik a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjét arra az esetre, ha csoportossá, tömegessé válna a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-fertőzés. Fotó: MTI/Mónus Márton

17-19. eset

Március 13-án ismét hárommal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a hivatalos tájékoztatás szerint. Mindhárom beteg magyar állampolgár. Az előző nap bejelentett 15. eset egyik kontaktjánál, a vele együtt szintén Izraelben járt 27 éves férfinál is kimutatták a SARS-COV-2 pozitivitást. Szintén külföldön (Hollandiában és Angliában) járt az a 41 éves férfi is, akit most jelentettek be, míg a harmadik 67 éves férfi munkájából adódóan találkozott sok külföldivel. Mindhárom beteget elkülönítették a Szent László kórházban. Bővebben a HáziPatika.com-on .

20-25. eset

Március 14-én szűkszavú közleményben tudatták, hogy 6 új esettel 25-re nőtt Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma. Immár nem közöltek semmilyen adatot az új betegek neméről, életkoráról csak annyit tudhatunk, hogy mindannyian magyar állampolgárok. Cikkünket erről itt olvashatja .

26-30. eset

Még aznap (március 14.) újabb öt esetet jelentettek a hatóságok néhány órával később. Mind az öten magyar állampolgárok. Az új betegek között is vannak, akik a közelmúltban Olaszországban jártak, van olyan beteg, aki feltehetően az Ausztriában járt családtagjától fertőződött meg és van olyan is, akit a kontaktkutatás során már korábban azonosítottak. Bővebben a hírt itt olvashatja .

31-32. eset

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. A hatóságok sem a betegek nemét, sem az életkorát nem közölte. További részletek cikkünkben .

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Koronavírussal kapcsolatos friss híreket és beszámolókat társportálunkon, az nlc.hu-n is olvashat .

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: