Veszélyes lehet az alacsony pulzusszám

Az alacsony pulzusszám összefüggésben lehet a bűnözői életmóddal és az erőszakossággal - állítják amerikai kutatók.

Egy új tanulmány szerint az alacsony pulzusszámú emberek 20 százalékkal nagyobb valószínűséggel követnek el különböző bűncselekményeket, mint magasabb pulzusszámú társaik. ennek oka pedig, hogy a bűncselekmények okozta izgalommal próbálják stimulálni magukat.

Pulzusunk nem más, mint szívveréseink száma egy adott időegység (leggyakrabban egy perc) alatt. Érdemes rendszeresen ellenőrizni, mert sok mindent elárulhat az egészségi állapotunkról. Hogy pontosan miket? Korábbi cikkünkből megtudhatja.

A Pennsylvaniai Egyetem szakértői 1000 fő részvételével végeztek kutatást, amely során egyértelmű összefüggést találtak a pulzusszám és a bűnözés között. A kutatás eredménye szerint azok a férfiak és nők, akiknek nyugalmi állapotban természetesen alacsonyabb a pulzusa - ami 60 vagy annál kevesebb szívütést jelent percenként - gyakrabban követnek el bűncselekményeket, mivel biológiailag késztetést éreznek a különböző stimuláló élményekre, ezzel párhuzamosan pedig alacsonyabb a félelemérzetük is.

Az alacsony pulzusszámú emberek 20 százalékkal nagyobb valószínűséggel követnek el különböző bűncselekményeket
Az alacsony pulzusszámú emberek nagyobb valószínűséggel követnek el különböző bűncselekményeket

"Az alacsony pulzusszám olyan tulajdonságokat is jelezhet, mint a félelemhiány és a folytonos stimulációkeresés. Ennek a stimulációkeresésnek pedig az egyik módja az antiszociális magatartás" - magyarázta Adrian Raine professzor.

A kutató még hozzátette, hogy az alacsonyabb pulzussal élők valószínűleg azért alkalmasabbak bűncselekmények elkövetésére, mert több stresszt tudnak elviselni, és csak nagyon szélsőséges helyzetek tudják igazán megdobogtatni a szívüket.

Forrás: Daily Mail

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: