Hogy lesz jobb a szex?

Az alábbiakban ötleteket olvashat azzal kapcsolatban, hogy miként tudja jobbá, természetesebbé, egészségesebbé varázsolni élete ezen részét is partnerével.

Sokszor a szex az utolsó dolog, amire egy hosszú, pörgős nap után gondolnánk, se erőnk, se kedvünk nincs hozzá, nem vagyunk annyira lelazulva és ráhangolódva se, mint kéne. Pedig egy sikeres kapcsolat (vagy éppen egy sikeres házasság) egyik legfontosabb pontja az egészséges szerelmi élet - és buktatója annak hiánya.

Beszéljen róla!

Azt gondolná, hogy minél jobban ismer valakit, annál könnyebb a szexről beszélni, pedig ez pont fordítva van. Sok pár hosszú évek után sem biztos abban, hogy a másik mit szeret vagy mit nem szeret az ágyban, mert legutoljára akkor beszéltek erről, amikor összejöttek. Az összeszokás jó dolog a mindennapokban, de lerövidíti azt a kommunikációt, ami az intimitáshoz szükséges. Ami fontos: a partnere nem fogja tudni, hogy önnek mi jó vagy mi nem, ha nem mondja el neki!

Mivel lehet legjobban felizgatni a nőket?

Ezen a téren több dologra kell fókuszálnia. Egyfelől ha beszélnek erről, ne az ágyban tegyék. Ha szex után teszik ezt, azt kritikának lehet venni, ha pedig ágyba bújáskor, akkor az fog belőle lejönni, hogy szexre invitálja partnerét, nem az, hogy beszélni akar vele. Nagyon fontos még az, hogy mindig a pozitív dolgokra koncentráljon, mivel az ilyen témáknál tudunk annyira érzékenyek és sérülékenyek lenni, hogy még a legjóindulatúbb mondatok is félremehetnek.

Fontos emellett az is, hogy ne használjon olyan abszolútumokat, mint a "soha" meg a "mindig", mert ilyenkor partnere vagy védekezni kezd, vagy talál egy kivételt. És végezetül: a szexről ha túlságosan általános kifejezésekben beszél, lehet, hogy partnere nem fogja érteni, hogy miről van szó. Nevezze a dolgokat a nevükön, mindenre megvan a megfelelő szó.

Legyenek tervek

Előfordulhat az is, hogy teljesen irreális elképzelései vannak a szexről. Milyennek kellene lennie például a jó szexnek? Spontánnak? Egy családi fészekben, ha már gyerekek is vannak a lakásban, a szex minden, csak nem spontán. Tervezzenek csak olyan estéket, amikor csak magukra van idejük és tényleg egymással fognak csak foglalkozni.

Eltérő igényszintek

Egy átlagos férfire inkább több, egy átlagos nőre inkább kevesebb szex a jellemző egy kapcsolatban. Ez a férfiak esetében sok kellemetlenségre adhat okot: nemcsak utalásokat kezdenek el tenni, hanem egy idő után szarkasztikus vagy éppenséggel durva megjegyzéseket is, ami a miatt vagy szex nem lesz vagy "kötelező" lesz a szex, ami a férfit nem elégíti ki, a nőknél pedig a libidó erősen csökken ilyenkor és egy idő után a nő az érintést is kerülni fogja, mert attól fog félni, hogy annak bizony szex lesz a vége.

Miként tudjuk jobbá varázsolni párkapcsolatunkban a szexuális életünket?

Miként tudjuk jobbá varázsolni párkapcsolatunkban a szexuális életünket?

Ilyenkor meg kell találni a középutat, nem lehet "minden vagy semmi" a szexből. Meg kell tanulni, hogy az ölelés lehet hogy csak ölelés és nem több. Ha ez úgy megy, hogy megbeszélik előre, hogy a lakás bizonyos pontjain, például a heverőn megérinthetik egymást, de nem lehet szex, akkor úgy megy. Nem szabad azt éreznie senkinek sem, hogy erőltetve van valamire, amit nem akar.

Neheztelés

Sok vágyölő mozzanat eredete a hálószobán kívül van. Ha ön keres többet a családban, akkor érezheti azt, hogy a munkáját nem értékelik eléggé. Ha ön viszi a háztartást és figyel a gyerekekre, érezheti azt, hogy a munkáját nem értékelik eléggé. De ilyenkor az emberek általában lenyelik elégedetlenségüket vagy szurkálódó megjegyzéseket tesznek és ilyenkor születik meg az a dolog, ami az egyik legnagyobb vágyölő: a neheztelés. Ilyenkor kell leülni és megbeszélni. Mindent.

Egy hónapig semmi

Ez meglepő lesz, de néha úgy jön vissza a szikra , ha egy hónapig nincs szex. Egyáltalán. Pedig megvan a maga logikája: csökkenti a feszültséget partnere és ön között, sokkal jobban képes lesz ráérezni az érzéki örömök palettájára és azt viszont semmi sem tiltja, hogy ne beszéljenek a szexről, ami nemcsak a kommunikációnak, hanem az izgatottságnak is jót tesz. Az első héten persze nem tiltott az ölelkezés, a csókok a második héten jöhetnek, a harmadikon a simogatások, a negyedik héten lehet ismételni azt, ami az előző három hétben a legjobb volt, és nyilván meg lehet közben rengeteg dolgot kérdezni.

A "Mit kéne többet csinálnom?", "Ha szexre van szükségem, hogy mondhatom el neked úgy, hogy a legjobban tetsszen?" vagy a "Mit nem mersz kérni tőlem, amire szükséged lenne?" mind olyan kérdések, amelyekre ha megvannak a válaszok, nagyot tudunk előrelépni egy sokkal jobb kapcsolat irányába.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +4 °C

Hajnalra sokfelé köd képződik, és napközben is lesznek párás, illetve kevés helyen napos tájak is. Néhol kisebb eső, valamint szitálás, ónos szitálás is előfordul. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, 4, 10 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton nem érkezik front, de reggel most is erős ízületi panaszok jelentkezhetnek, napközben pedig a fényszegény tájakon a lehangoltság és az energiátlanság lehet a leggyakoribb. Emellett keringési panaszok is felléphetnek, a hőérzet pedig többfelé tartósan alacsonyan alakul. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.