Kiderült, mennyire utálunk takarítani

Megcsináljuk, mert meg kell - de vajon meddig mennénk el, hogy megússzuk a tavaszi nagytakarítást?

Hogyan takarítsuk otthonunkat, hogy ezáltal is csökkenthessük a koronavírus-fertőzés kockázatát? Részletek itt.

Ha tavasz, akkor nagytakarítás. Persze többségünk megcsinálja, mert így szoktuk, illetve így kell, hogy egy kicsit felfrissüljön az otthonunk. De vajon mennyien szeretnék megúszni a tavaszi nagytakarítást , és mit vállalnának be inkább helyette? Egy friss, kétezer amerikai felnőtt részvételével készült felmérésből kiderült, hogy bizony a válaszadók 55 százalékának ez az év legrettegettebb időszaka. Sokan még abban is benne lennének, hogy megtesznek valami extrém dolgot, csak ne kelljen kitakarítaniuk otthon.

A többség egyáltalán nem szereti a tavaszi nagytakarítást
A többség egyáltalán nem szereti a tavaszi nagytakarítást. Fotó: Getty Images

A legutáltabb takarítási feladatok

A válaszadók 34 százaléka szívesebben menne az amerikaiak által egyébként igencsak gyűlölt állami gépjárműhivatalokba (DMV), ugyanennyien futnának inkább egy mérföldet, 22 százalék pedig egy szörnyű frizurát is inkább elviselne, csak ne kelljen a tavaszi nagytakarítással foglalkoznia. Az emberek többsége azért nem szereti ezt a tevékenységet, mert nagyon időigényes: sokaknak körülbelül öt órát vesz el az életéből, mások pedig akár egy teljes munkanapon, nyolc órán át dolgoznak otthonuk alapos tisztaságáért.

A legkevésbé kedvelt feladatok között is első a külső-belső ablakpucolás, legalábbis a válaszadók 26 százaléka ezt jelölte meg legutáltabb teendőként. A második a redőnyök, rolók, ablakok portalanítása (25 százalék), a harmadik pedig a polcok letörlése (18 százalék). Szintén felkerült a tízes listára a sütő és a hűtő tisztítása, valamint a porszívózás is. Ez utóbbit tízből heten inkább robotporszívóra bíznák, ha tehetnék.

Életünk során ennyit takarítunk

A felmérést készítő kutatók azt is kiszámolták, mennyi idő megy el takarítással egy héten, egy évben, illetve egy emberélet során. Az átlag amerikai heti 26 percet szán erre, ami éves szinten 1352 percet, az élethossz során pedig 57 napot tesz ki. Alaposabb takarításra csak háromhetente kerül sor, sőt, egyeseknél még ritkábban: ötből hárman azt is bevallották a felmérésben, hogy ilyenre csak ünnepek előtt és tavasszal vállalkoznak.

Forrás: nypost.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22 °C
Minimum: +12 °C

A felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, így délután már egyre inkább ott lehetnek további záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek. Az északnyugati, nyugati szél - elsősorban a Dunántúlon és északkeleten - több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra