Eddig élvezhetjük a napsütést (2021.03.03.)

Ma és holnap még szikrázó napsütésre ébredhetünk, akár 18 fokig is felkúszhat a hőmérő szála. Érdemes kihasználni a jó időt, mert péntektől lehűlés veszi kezdetét, eső, zápor, a hegyekben akár havas eső is hullhat.

Napos idő várható szerdán kevés fátyolfelhővel, csapadékra nem kell készülnünk. Jobbára mindenütt mérsékelt marad a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. Késő estére mínusz 1 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében . Este is túlnyomóan derült időre van kilátás, hajnalra foltokban köd képződhet, de csapadék ekkor sem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, a hőmérséklet hajnalban általában mínusz 5 és plusz 3 fok között alakul.

időjárás előrejelzés humánmeteorológia
Szerdán és csütörtökön ragyogó napsütés várható. Fotó: Getty Images

A napsütéses jó idő csütörtökön is folytatódik, többnyire derült, fátyolfelhős lesz az égbolt. Délután észak felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és késő este néhol már előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 13, 18 fok között alakul.

Elkél az esernyő pénteken

A hét utolsó munkanapján észak felől átmenetileg mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet, napsütés reggel a déli országrészben, illetve délután az északi megyékben lehet. Egyre többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás is. Késő délután, este a síkvidéken is lehetnek néhol hózáporok. A délnyugati, majd az északira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximum-hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, délen mérhetjük a magasabb, észak-keleten az alacsonyabb értékeket.

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: