Honnan tudhatjuk, hogy nem hatásos az edzés?

Nemcsak az nehéz, hogy egy tökéletes mozgásformát és edzésprogramot találjunk magunknak, hanem az is, hogy tartsuk is magunkat ehhez. A két legnagyobb hiba, amit a kezdők elkövethetnek, ha túl alacsony vagy túl magas intenzitással sportolnak. Lássuk, mi utal az előbbire!

Honnan tudhatjuk, hogy rosszul edzünk?

Természetesen, mindenféle testmozgás jobb, mintha csak gubbasztanánk a kanapén, de ha valódi eredményeket szeretnénk elérni, akkor bizony az edzés intenzitását is érdemes figyelni. Összeszedtük azokat a hibákat, amelyek arra utalnak, hogy nem edz elég nagy erőbedobással - azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az intenzív edzés mindenkinek mást jelent!

Mindenféle testmozgás jobb, mintha csak gubbasztanánk a kanapén, edzés futás jóga mozgás izomláz sport
Mindenféle testmozgás jobb, mintha csak gubbasztanánk a kanapén

Nem figyeljük a pulzusunkat

Izomfájások Az izmokból sok száz van, és szinte bármelyik tud fájni. Mozgás után vagy a rossz testtartástól, esetleg az influenza tüneteként. Kattintson ide, tudjon meg mindent az izomfájdalmakról! Ideális esetben az edzés során folyamatosan figyelemmel kellene kísérnünk a pulzusunkat , edzéstípustól függően a maximális érték 75 és 100 százaléka között kellene, hogy mozogjon. A legegyszerűbben egy pulzusmérős órával követhetjük a pulzusunkat, de az is sokat segíthet, ha időről időre egyszerűen ellenőrizzük a pulzusunkat, például a nyakunkon.

Nyugodtan tudunk beszélgetni

Egy könnyű kis séta a barátainkkal nagyszerű módja az idő eltöltésének (és a különböző kutatások szerint számos előnye is van ennek), azonban ha komolyabban szeretnénk edzeni, például azért, mert le kívánunk fogyni, ennél többre lesz szükség. Ha nyugodtan, a levegő kapkodása nélkül képesek vagyunk beszélgetni sportolás közben, az egyértelmű jele annak, hogy nem mozgunk elég intenzíven!

Másnap is tökéletesen érezzük magunkat

Ha sportolunk, mikroszkopikus sérüléseket okozunk az izmainknak, így arra serkentjük őket, hogy kijavítsák ezeket, egyre jobban igazodjanak a megnövekedett terheléshez, és ezáltal egyre erősebbek és erősebbek legyenek. Ez bizony kellemetlenséggel, fájdalommal jár. Ha nem érezzük ezt másnap, akkor valószínűleg nem tettük ki elég nagy megterhelésnek az izmainkat ahhoz, hogy fejlődni tudjanak.

Nem sportolunk elég változatosan

Nemcsak az intezitáson, az ismétlések számán is érdemes időről időre változtatni, de egy másik típusú mozgásformát is beiktathatunk a szokásos edzésünk mellé. Ezzel "összezavarjuk" az izmainkat, újabb és újabb típusú kihívások elé állítjuk őket, ennek köszönhetően pedig képesek lesznek jobban fejlődni. Ha általában súlyzós edzést végzünk, próbáljuk ki mellette a pilatest vagy a jógát, ha pedig futni szoktunk, ússzunk mellette. Ezzel nemcsak az izmainknak teszünk jót, de fejleszthetjük az egyensúlyérzékünket vagy az állóképességünket is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)