Gyümölcsök, amelyekben sok a fehérje

A fehérjebevitel kapcsán a legtöbbeknek alighanem az állati eredetű élelmiszerek vagy legfeljebb egyes zöldségek jutnak eszükbe forrásként, valójában azonban akad néhány gyümölcs is, amely e téren is rendkívül értékes tulajdonságokkal rendelkezik.

Miért van szüksége szervezetünknek fehérjére? Részletek itt.

"A legjobb fehérjeforrások közé soroljuk a csirke-, a pulyka- és a halhúst, a tenger gyümölcseit, a tofut, a görög joghurtot, a babot, a lencsét, a túrót és a tojást. Emellett szintén gazdagok fehérjében az olajos magvak, a mogyoróvaj, a tej és a sajt, a zöldborsó és az edamame" - foglalta össze a Men's Health-nek adott interjúban Melissa Majumdar bostoni dietetikus.

Vajon akad hasznos fehérjeforrás a gyümölcsök között?
Vajon akad hasznos fehérjeforrás a gyümölcsök között is?

Ha jobban megnézzük, hamar kiderül, hogy a szakember által javasolt élelmiszerek között nem szerepel egyetlen gyümölcs sem. Ennek oka, hogy a gyümölcsök főként szénhidrátokat tartalmaznak, fehérjetartalmuk pedig általában igen alacsony. "Fél csésze gyümölcsben átlagosan 15 gramm szénhidrát található, főként természetes cukrok, így fruktóz és glükóz" - mutatott rá Majumdar.

Akkor ez azt jelenti, hogy egy izomfejlesztést megcélzó diéta esetén nincs helye a gyümölcsöknek az étrendünkben? Valójában nem, ugyanis a gyümölcsök szénhidrátjai egyfelől energiát szolgáltatnak a testünk számára, másfelől segítik a fehérjeszintézist, ezáltal mértékkel ugyan, de bátran fogyaszthatjuk ezeket az értékes és ízletes vitaminforrásokat ilyen esetekben is. Az alábbiakban három gyümölcsöt mutatunk be, amelyet mindenképpen megéri beilleszteni a táplálkozásunkba.

gallery-image
gallery-icon
Galéria

Forrás: menshealth.co.uk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)