A túlevés így kerülhető el

Nehéz megállni, hogy a baráti és a családi összejövetelek során ne együnk jóval többet a kelleténél. Ha szeretnénk ezt elkerülni, akkor érdemes kipróbálni az alábbi módszereket.

Együnk változatosan!

A változatos színek, állagok, ízek fogyasztása gátolja a túlevést, úgyhogy együnk inkább többféle ételből keveset. Kutatások szerint akik így tesznek, 23 százalékkal kevesebb kalóriát visznek be.

Mindenki tapasztal élete folyamán valamilyen jellegű gyomorpanaszt. A görcsös, égő vagy éppen tompafájdalommögött számos ok állhat, akár betegséget is jelezhet. A részletekért kattintson!

Aludjunk eleget!

Akik túl keveset alszanak, sokkal inkább hajlamosak a túlevésre. Már két-három órával kevesebbalvásis legalább plusz 300 extra kalória bevitelét eredményezheti naponta - ráadásul étkezésenként.

Sétáljunk!

Az étkezések előtti, illetve utáni séta serkenti az emésztést, és segít elterelni a figyelmünket az ételről. Kutatások szerint negyedórás séta például mérhetően segít csökkenteni a csokoládé utáni vágyat.

Használjunk kisebb tányérokat!

Több kutatás is igazolja, hogy a túlevés elkerülésének egyik legjobb módja, ha kisebb tányérokat használunk. Ha a főétkezéseknél egy mérettel kisebb tányérokat használunk, akkor akár 27 százalékkal is csökkenthetjük a kalóriabevitelünket.

Ügyeljünk a folyékony kalóriákra!

Sokan nem veszik figyelembe, hogy az ételek mellett bizonyos italokban is nagyon sok a kalória. Ilyenek a szénsavas üdítők, a gyümölcslevek és az alkoholt tartalmazó italok. Legjobb az ízesítetlen gyógytea, illetve a tiszta víz, amelyet például gyümölcsökkel vagy zöldfűszerekkel, például mentával, bazsalikommal ízesíthetünk.

A gyümölcslevek és szénsavas üdítők is plusz kalóriát jelentenek
A gyümölcslevek és a szénsavas üdítők is pluszkalóriát jelentenek

Ne menjünk éhesen vásárolni!

Ha éhesen indulunk bevásárolni, sokkal hajlamosabbak vagyunk egészségtelen, illetve kalóriadús élelmiszereket pakolni a kosarunkba, és gyakran sokkal több dolgot veszünk annál, mint amennyire valójában szükségünk van.

Igyunk vizet étkezés előtt!

Ez nemcsak nagyon egészséges, de a túlevés ellen is kiváló. A víz megtölti a gyomrot, így kevesebbet tudunk enni. Az sem mindegy, hogy milyen pohárból iszunk: szakértők szerint a szélesebb, alacsonyabb poharakat érdemes választani.

Ne tévézzünk evés közben!

Ha tévézünk vagy számítógépezünk evés közben, akár 70 (!) százalékkal több ételt is ehetünk a kelleténél, mivel ilyenkor túlságosan eltereljük a figyelmünket az étkezésről.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)