Hogyan tesz tönkre a párkapcsolatunk?

Egészségben, betegségben kitartani a másik mellett - egy hosszú távú kapcsolatban ez az egyik alapszabály. Az éremnek azonban egy másik oldala is van.

A kutatások szerint a boldog kapcsolat nagyon előnyösen hat az egészségünkre, sőt aki elégedett a párjával, tovább is él. De mi van akkor, ha a párkapcsolatunkért az egészségünkkel fizetünk?

A párkapcsolatunk számtalan módon hat az egészségünkre: sajnos, a boldogság mellett bizony feszültségek is jelentkezhetnek, és az is igaz, hogy hajlamosak vagyunk a párunkhoz idomulni, ami a rossz szokásokat illeti. Összegyűjtöttünk néhány tényezőt, melyek miatt veszélyben lehet az egészségünk.

Hízás

Társkereső A lényeg, hogy az érzelmek elsöprőek legyenek - akkor már jó lesz a kapcsolat is. Ennek a tévedésnek elsősorban a férfiak esnek áldozatul. Párterápiával foglalkozó szakemberek több racionalitást javasolnak társkeresésnél. Tudjon meg többet , kattintson! A párkapcsolatban élők hajlamosak magukat "elengedni", a nagy közös vacsorázásoknak, a romantikus cukrászdázásoknak pedig meg is van a következménye. Egy 2012-es kutatásból kiderült, hogy a friss házasok szinte kivétel nélkül híztak néhány kilót a házasságuk első évében. A boldogtalan párkapcsolatokban az evés könnyen az egyedüli örömforrássá válhat. De szerencsére egy párnak egyszerűbb a feleslegtől megszabadulni is, hiszen motiválhatják, biztathatják egymást, a közös sportolás pedig az élet egyéb területein is közelebb hozhatja őket egymáshoz.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

Alvászavarok

Ha a partnerünk rosszul alszik, sokat forgolódik vagy éppen horkol, az a mi éjszakai pihenésünket is tönkreteheti, mint ahogy az sem tesz jót, ha a pár egyik tagja pacsirta, a másik pedig bagoly típusú. A párkapcsolati problémák, a konfliktusok pedig könnyen alvászavarokhoz vezethetnek - az alvászavarok pedig depresszióhoz, szorongáshoz.

A rossz párkapcsolat alvászavarokhoz vezethet

A rossz párkapcsolat alvászavarokhoz vezethet

Stressz, szorongás és depresszió

Ördögi kör, ugyanis a párkapcsolati problémák , a viták és veszekedések növelik a stressz szintjét, szorongáshoz és depresszióhoz vezetnek. Egy depressziós, feszült partnerrel pedig egyáltalán nem könnyű együtt élni. Nem csak azok a párok vannak veszélyben, ahol mindennapos a hangos szóváltás, az elfojtott feszültség, a kommunikáció hiánya legalább olyan veszélyes lehet. Hogy mennyire?

Egy kutatásból kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik úgy érzik, szétesőben van a házasságuk, hatszoros az esély arra, hogy depressziósak legyenek. A párkapcsolatban élők emellett a másik alkoholfogyasztási szokásait is "másolják", vagyis, ha a partner rendszeresen iszik, akkor az is nagyobb valószínűséggel néz gyakran a pohár fenekére, aki korábban egyáltalán nem ivott.

Szívproblémák

Számos kutatás szól arról, hogy mennyivel jobb a szív- és érrendszeri egészsége azoknak, akik kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, azonban a boldogtalan kapcsolat növeli a kardiovaszkuláris problémák rizikóját. Különösen igaz ez a magas vérnyomásra , ez ugyanis szorosan összefügg a stresszel - amiből egy rosszul működő kapcsolatban épp elég van.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: