Hogyan tesz tönkre a párkapcsolatunk?

Egészségben, betegségben kitartani a másik mellett - egy hosszú távú kapcsolatban ez az egyik alapszabály. Az éremnek azonban egy másik oldala is van.

A kutatások szerint a boldog kapcsolat nagyon előnyösen hat az egészségünkre, sőt aki elégedett a párjával, tovább is él. De mi van akkor, ha a párkapcsolatunkért az egészségünkkel fizetünk?

A párkapcsolatunk számtalan módon hat az egészségünkre: sajnos, a boldogság mellett bizony feszültségek is jelentkezhetnek, és az is igaz, hogy hajlamosak vagyunk a párunkhoz idomulni, ami a rossz szokásokat illeti. Összegyűjtöttünk néhány tényezőt, melyek miatt veszélyben lehet az egészségünk.

Hízás

Társkereső A lényeg, hogy az érzelmek elsöprőek legyenek - akkor már jó lesz a kapcsolat is. Ennek a tévedésnek elsősorban a férfiak esnek áldozatul. Párterápiával foglalkozó szakemberek több racionalitást javasolnak társkeresésnél. Tudjon meg többet , kattintson! A párkapcsolatban élők hajlamosak magukat "elengedni", a nagy közös vacsorázásoknak, a romantikus cukrászdázásoknak pedig meg is van a következménye. Egy 2012-es kutatásból kiderült, hogy a friss házasok szinte kivétel nélkül híztak néhány kilót a házasságuk első évében. A boldogtalan párkapcsolatokban az evés könnyen az egyedüli örömforrássá válhat. De szerencsére egy párnak egyszerűbb a feleslegtől megszabadulni is, hiszen motiválhatják, biztathatják egymást, a közös sportolás pedig az élet egyéb területein is közelebb hozhatja őket egymáshoz.

Alvászavarok

Ha a partnerünk rosszul alszik, sokat forgolódik vagy éppen horkol, az a mi éjszakai pihenésünket is tönkreteheti, mint ahogy az sem tesz jót, ha a pár egyik tagja pacsirta, a másik pedig bagoly típusú. A párkapcsolati problémák, a konfliktusok pedig könnyen alvászavarokhoz vezethetnek - az alvászavarok pedig depresszióhoz, szorongáshoz.

A rossz párkapcsolat alvászavarokhoz vezethet

A rossz párkapcsolat alvászavarokhoz vezethet

Stressz, szorongás és depresszió

Ördögi kör, ugyanis a párkapcsolati problémák , a viták és veszekedések növelik a stressz szintjét, szorongáshoz és depresszióhoz vezetnek. Egy depressziós, feszült partnerrel pedig egyáltalán nem könnyű együtt élni. Nem csak azok a párok vannak veszélyben, ahol mindennapos a hangos szóváltás, az elfojtott feszültség, a kommunikáció hiánya legalább olyan veszélyes lehet. Hogy mennyire?

Egy kutatásból kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik úgy érzik, szétesőben van a házasságuk, hatszoros az esély arra, hogy depressziósak legyenek. A párkapcsolatban élők emellett a másik alkoholfogyasztási szokásait is "másolják", vagyis, ha a partner rendszeresen iszik, akkor az is nagyobb valószínűséggel néz gyakran a pohár fenekére, aki korábban egyáltalán nem ivott.

Szívproblémák

Számos kutatás szól arról, hogy mennyivel jobb a szív- és érrendszeri egészsége azoknak, akik kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, azonban a boldogtalan kapcsolat növeli a kardiovaszkuláris problémák rizikóját. Különösen igaz ez a magas vérnyomásra , ez ugyanis szorosan összefügg a stresszel - amiből egy rosszul működő kapcsolatban épp elég van.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)