Ne tegye, mert ettől magányos lesz!

Szeretjük megosztani az élményeinket, és másoknak is elmesélni azokat a dolgokat, amiket átéltünk. A legújabb kutatási eredmények szerint ez a fajta viselkedés komoly szociális következményekkel járhat.

"A különleges élmények megosztása - megkóstoltunk valamilyen drága bort, vagy összefutottunk egy hírességgel - pillanatnyi örömet okozhat, de hosszabb távon ronthatja a társasági életünket - nyilatkozta Gus Cooney, a Harvard Egyetem pszichológusa.

A közösségi portálok kétségkívül összefüggésbe hozhatóak a különféle mentális betegségekkel, egy friss tanulmány most azonban a Twittert konkrétan a pszichózis egyik kiváltó okaként említi. Tudjon meg többet, kattintson! A kutatásainkban részt vett önkéntesek közül sokan úgy gondolták, a különleges élményeik elmesélése majd a társaság középpontjává teszi őket. De nem így történt, mivel a különleges élmény megkülönbözteti a társaságban az embert , a szociális interakciók alapja pedig a hasonlóság."

"Az emberek általában nagyon szeretik megosztani élményeiket a barátaikkal, de a társalgások nagy része mégis általános témák körül szokott inkább forogni. A különleges élmények elmesélésének tehát szociális szempontból több a hátránya, mint az előnye" - nyilatkozta Cooney.

A különleges élményekből való kimaradás frusztrálttá tesznek minket

A kísérlet során 68 résztvevőt kértek meg, hogy nézzenek meg egy-egy videót. A résztvevőket négyes csoportokra osztották, majd a csoportból egy résztvevőnek egy rendkívül érdekes videót, a másik háromnak pedig valamilyen általános témájút mutattak. Ezek után a csoportoknak meg kellett vitatniuk a látottakat.

A megbeszélések végén a különleges videót megtekintő résztvevők minden esetben rosszabbul érezték magukat, mivel úgy érezték, kimaradtak a beszélgetésből. A különleges élmények tehát inkább leválasztják az egyéneket a szociális helyzetekben, és nem teszik őket a társaság középpontjává.

"Úgy tűnik tehát, hogy mindegy, milyen különleges dolgokat élünk át, azok nem tesznek minket is különlegessé, sőt, inkább eltávolítanak minket másoktól a különböző szociális helyzetekben" - foglalta össze a kutatási eredményeket Cooney.

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: