Miért barátkoznak a nők meleg férfiakkal?

A legújabb felmérési adatok szerint az őszinte és előítéletektől mentes kapcsolat az alapja a legtöbb meleg férfi és heteroszexuális nő között kialakuló szoros barátságnak.

"A nők és a meleg férfiak közti barátságba nem szólnak bele a rejtett szexuális tényezők" - nyilatkozta Eric Russell, a Texas Egyetem pszichológusa. "A felek sokkal őszintébbek tudnak lenni egymással, mivel kapcsolatukat nem befolyásolja a szexuális vágy és versengés."

A kutatásban 88 heteroszexuális nő és 58 meleg férfi vett részt, akiknek el kellett képzelniük, hogy egy bulin vannak, ahol egy Jordan nevű kitalált karaktertől kapnak tanácsot szerelmi életükkel kapcsolatban. A kísérletet megelőzően Jordan Facebook profilját (amelyben a nemre és szexuális orientációra való adatok személyenként módosultak) megmutatták a résztvevőknek. Ezek után a résztvevőknek el kellett dönteniük, mennyire fogadnák meg Jordan tanácsait. Az eredmények szerint a heteroszexuális nők sokkal jobban bíztak Jordan tanácsaiban, ha Jordan meleg férfiként jelent meg előttük. A meleg férfiak ugyanakkor inkább a heteroszexuális női Jordanben bíztak meg a meleg férfiak és nők helyett.

A kutatás részletes leírása az című online szaklapban jelent meg. A kutatók szerint a heteroszexuális nők a többi nőre potenciális versenytársként tekintenek, a férfiak szerelmi tanácsait pedig azért nem fogadják meg, mert úgy érzik, nem tudnak pártatlanok maradni és mindenképp a másik férfi ellenében döntenek. A meleg férfiak esetében ez a veszély nem áll fenn, így ők pártatlanul és előítéletek nélkül tudnak tanácsot adni szerelmi ügyekben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: