Hogyan válik éretté a személyiségünk?

Régi hiányt pótló pszichológiai könyv jelent meg dr. Berentés Éva tollából.

A szerző, aki évtizedek óta tanít az ELTE-n , mellette pszichoterapeuta és vezetői tanácsadó is, egy olyan érett személyiségmodellt alkotott meg, amelyhez hasonlóra 1937 óta nem volt példa. A modell azokat az emberi tulajdonságokat foglalja tudományosan megalapozott rendszerbe, amelyek az emberi sikerhez és boldogsághoz nélkülözhetetlenek, ugyanakkor a társadalom számára is hasznosak.

Az egyetemi tanár, a pszichoterapeuta több évtizedes szakmai tapasztalattal a háta mögött állítja, hogy egy mintaként szolgáló optimális személyiségmodell hiányában sem az egyén sem egy demokratikus társadalom nem tud hatékonyan működni. Ugyanakkor a szerző következetesen hangsúlyozza, hogy nem a minden szempontból érett személyiség elérése a cél, hanem az ahhoz vezető út, az önismereti igény, a személyes fejlődés melletti elköteleződés.

A mű abban különbözik a könyváruházak polcain található számos hasonló témájú könyvtől, hogy bár egyetemi tankönyv is, minden érdeklődő számára érthető, olvasmányos módon mutatja be és értelmezi az érett személyiséghez kapcsolódó legújabb pszichológiai tényeket.

A kötetben leírt érett személyiségmodell az olvasóban spontán módon felkelti az önismereti igényt, gazdagítja az önismeretet, minősítés nélkül kijelöli a szükséges személyiségfejlesztési irányokat, és ezzel egy tudományosan megalapozott viszonyítási pontot képez az éretté válás folyamatában. Szellemisége révén pedig hozzájárul a demokratikus gondolkodásmód széleskörű elterjesztéséhez.

"Napjainkban, amikor a társadalmi gondoskodás mértéke minimálisra csökkent, és a munkavállaló személyisége egyre fontosabbá vált, a hiányzó önismeret pedig fokozott kockázatot jelent, ez különösen fontos!" - mondja Berentés Éva.

A könyv minden olyan fejlődni, önmagáért felelősséget vállalni akaró ember számára ajánlott, aki a saját életét szeretné szebbé, boldogabbá és harmonikusabbá tenni.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)