A mai ember erre vágyik

Milyen változásoknak lehetünk szemtanúi még életünk során? Mi az, amit a többség szeretne látni, illetve elérni? Erre kereste a választ egy amerikai kutatás.

Mennyi idősen találjuk meg az életcélunkat? A válaszért kattintson ide!

Egy nemrég készült kutatás szerzői kétezer amerikai válaszadót kértek meg, hogy töltsenek ki egy kérdőívet. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy melyek azok a változások, amelyeket még életükben szeretnének látni az emberek. Azt is vizsgálták, hogy az elmúlt időszakban mennyit változott az "amerikai álom" - ha változott egyáltalán.

célok, vágyak, amerikai álom, változások
célok, vágyak, amerikai álom, változások

Ezekre a változásokra vágyunk

A válaszadók 51 százaléka voksolt arra, hogy szeretné megérni az anyagilag megengedhetőbb egészségügyi ellátást. Ugyanennyien jelölték be a minőségi oktatáshoz való hozzájutás lehetőségét, 46 százalék a tömegközlekedéshez való hozzáférést, 42 százalék pedig azt, hogy 100 százalékban megújuló energiát használhassanak az emberek. De voltak, akik nagyobbat álmodtak, és azt remélik, még életükben megszűnik a korrupció, a hajléktalanság, a szegénység, a munkanélküliség, az öngyilkosság, valamint az egyszer használatos műanyagok gyártása.

Ez az "amerikai álom"

Ami az amerikai álmot illeti, ebben úgy tűnik, nincs nagy változás. A válaszadók többsége még mindig csak arra vágyik, hogy legyen saját háza és autója - előbbit 56 százalék, utóbbit 53 százalék jelölte meg. A családalapítás a válaszadók felének a legnagyobb álma, ezt követi a saját vállalkozás létrehozása (43 százalék). 40 százalék viszont beérné azzal is, ha végre vissza tudná fizetni diákhitelét.

Csak ábrándozunk?

De vajon mindenki csak ábrándokat kerget? A válaszok összesítése után kiderült, hogy korántsem: az alanyok 68 százaléka úgy érzi, már elérte a legfontosabb céljait - még ha nem is minden álmát váltotta valóra az életben. A felmérésből emellett az is kiderült, hogy a válaszadó diákok 52 százaléka a tanárokhoz fordul, ha egy kis inspirációt keres céljai megvalósításához, 47 százalék a barátaihoz is, 44 százalék pedig a családját is megkeresi ilyenkor.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: