Valódi remegés vagy áltünet?

A Torontói Egyetem munkatársai egy olyan új mobiltelefonos alkalmazást mutattak be, mely képes elkülöníteni az alkoholmegvonás okozta valódi remegést az áltünetektől.

Ismert jelenség az a függőség újabb szintjére való emelését.

Alkoholos kézremegés kiszúrása mobillal?

A Torontói Egyetem több más intézménnyel együtt fejlesztett megoldását a kutatók a Biomérnök Társaság chicagói tudományos találkozóján mutatták be. A munkacsoport 49, sürgősséggel jelentkező alkoholistán és 12, tremort utánzó nővéren tesztelte az alkalmazást. A valódi tremor másodpercenként legalább hét ciklusból áll, és a nővérek csupán 17 százaléka volt képes ily módon szimulálni a tünetet. Az iPhone-os alkalmazás 20 másodpercig méri mindkét kézen a remegés frekvenciáját, és ebből vonja le a következtetést. A fejlesztők bizakodnak benne, hogy módszerük hozzájárulhat a hatékonyabb leszoktatáshoz.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)