Valódi remegés vagy áltünet?

A Torontói Egyetem munkatársai egy olyan új mobiltelefonos alkalmazást mutattak be, mely képes elkülöníteni az alkoholmegvonás okozta valódi remegést az áltünetektől.

Ismert jelenség az a függőség újabb szintjére való emelését.

Alkoholos kézremegés kiszúrása mobillal?

A Torontói Egyetem több más intézménnyel együtt fejlesztett megoldását a kutatók a Biomérnök Társaság chicagói tudományos találkozóján mutatták be. A munkacsoport 49, sürgősséggel jelentkező alkoholistán és 12, tremort utánzó nővéren tesztelte az alkalmazást. A valódi tremor másodpercenként legalább hét ciklusból áll, és a nővérek csupán 17 százaléka volt képes ily módon szimulálni a tünetet. Az iPhone-os alkalmazás 20 másodpercig méri mindkét kézen a remegés frekvenciáját, és ebből vonja le a következtetést. A fejlesztők bizakodnak benne, hogy módszerük hozzájárulhat a hatékonyabb leszoktatáshoz.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)