Megnyílt az ország első magán sürgősségi traumatológiája

Megnyílt Magyarország első 0-24 órás folyamatos sürgősségi ellátást nyújtó magántulajdonú baleseti sebészete, az Ars Medica Lézerklinikán belül. A folyamatosan működő magán baleseti sebészet hiánypótló intézmény a fővárosban, amely a könnyű és közepesen súlyos, elsősorban végtagi sérülést elszenvedőknek nyújt azonnali orvosi segítséget.

Az első privát baleseti ügyelet a budapesti belvárosban, a Petőfi Sándor utcában kezdte meg működését. Az új szolgáltatás elsősorban azok számára nyújt várakozási idő nélküli ellátást, akik, csonttörést , rándulást, húzódást, ficamot, ín- vagy szalagszakadást, vágott, horzsolt sebeket, kisebb égési sérüléseket szenvedtek el. A sürgősségi ügyelet az állami ellátás alternatíváját kínálja a betegeknek, akik így a lehető leggyorsabban professzionális kezelésben részesülhetnek.

„A baleseti osztályok – érthető módon – elsősorban azokra az esetekre koncentrálnak, ahol az emberi élet forog veszélyben. Egy-egy töréssel, vagy rándulással több órára is nyúlhat a várakozás, különösen, ha éjszaka, vagy hétvégén történik a baleset. Munkaidőn kívül és ünnepnapokon csak néhány fővárosi intézményhez fordulhatnak a páciensek, ezek ennél fogva túlterheltek. Sajnos a balesetek nem alkalmazkodnak a naptárhoz, sőt, a legtöbb nyári baleset pont a hétvégén történik” – mondta Dr. Dömötör Gábor, az Ars Medica Lézerklinika alapítója.

Megnyílt Magyarország első 0-24 órás folyamatos sürgősségi ellátást nyújtó magántulajdonú baleseti sebészete (Képünk illusztáció.)

A szervezet stabil vázát a csontrendszer alkotja. A csontok élő csontszövetből és a bennük lerakódott szervetlen állományból, jórészt kalciumsókból állnak. A csontok többféleképpen is eltörhetnek. Részletek!

Az újonnan létesített traumatológián telefonos bejelentkezés alapján fogadják a betegeket. Erre – a magánklinika közleménye szerint – egyrészt azért van szükség, hogy az ügyeletes orvos meggyőződjön róla, hogy a páciensnek nincs olyan koponya-, vagy mellkasi sérülése, belső vérzése , amely megakadályozná az ellátást, másrészt, hogy az orvosi stáb már az érkezés előtt felkészülhessen a sérült ellátására. Igény esetén gondoskodnak a beteg a klinikára, majd az ellátás után otthonába való eljutásáról.

Az első magánkézben lévő traumatológia neves szakemberek segítségével működik, a tizenkét fős orvosi stáb a főváros vezető traumatológiai osztályainak elismert szakorvosaiból áll. Szakmai vezető főorvos a traumatológiában 20 éve tevékenykedő Dr. Lendvai Ferenc.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: