Hogy zajlik a lézeres mandulaműtét? Nézze meg!

A mandulák a garat mindkét oldalán elhelyezkedő nyirokcsomószerű szövetből álló mirigyek, feladatuk megállítani a garaton keresztül a testbe hatoló baktériumokat és vírusokat. Ha gyakran gyulladtak, szükség lehet az eltávolításra.

Néha a mandulák önmaguk is fertőzővé válhatnak, amikor ez bekövetkezik, láz és torokfájás lép fel. A mandulák ilyenkor jellemzően pirosak és duzzadtak, felszínükön gyakran fehér pontokat lehet látni.

Ha gyakoriak a panaszok, eltávolító műtétet javasolhat a fül-orr-gégész. Erre sokféle lehetőség van, napjainkban az egyik leggyakrabban végzett eljárás az elektromos kiégetés, melynek során a sebész egy elektromos késsel távolítja el a mandulákat. Ez a módszer nagyon kis vérzéssel jár.

A huzalgyűrűs megoldással a szakember mintegy lasszót vet a mandulákra és kivágja azokat. Mandulaeltávolítás után sem vagyunk védve a fertőzésektől, torokfertőzések száma csökken ugyan, de nem szűnik meg. Érdemes megbeszélni az orvossal, milyen rizikói és szövődményei lehetnek a műtétnek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: