Fontos változás jöhet a városokban, életeket menthet

A kormányoknak többet kell tenniük a közlekedési balesetek megelőzése érdekében, és ennek egyik lehetséges módját a sebességkorlátozások jelentik – hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) friss jelentése, amely a balesetek és az erőszak csökkentésére tett erőfeszítéseket foglalta össze.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint világszerte naponta mintegy 12 ezer ember veszti életét balesetek, illetve erőszak következtében. Ez évente hozzávetőleg 4,4 millió halálozást jelent.

sebességkorlátozás, város, közlekedés, baleset, biztonság
Akár napi 12 ezer élet is múlhat a sebességkorlátozás szigorításán. Fotó: Getty Images

A WHO statisztikája szerint háromból egy haláleset a közlekedésben történik, minden hatodik öngyilkosság, kilencből egy gyilkosság, minden hatvanegyedik elhalálozás pedig háborúk, illetve fegyveres konfliktusok következménye.

Mit lehetne tenni?

Az ENSZ-szervezet kiemelte a közlekedésbiztonsági előírások ellenőrzésének, valamint a szabályszegők megbüntetésének fontosságát. A WHO példaként említette, hogy a spanyolországi városokban elrendelt, óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás növelte a közlekedés biztonságát.

Egyre nehezebb lesz az élet a városokban.

Hozzátették, a közlekedés biztonságához nagyban hozzájárulna egy megfizethető tömegközlekedési hálózat fenntartása is.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: