Divatos, szexi, de veszélyes

A piercingek, vagyis a testékszerek az elmúlt évek során egyre nagyobb népszerűségre tettek szert szerte a világon. Az American Journal of Clinical Dermatology című tudományos magazin februári kiadásában közzétett tanulmány a testékszerek egészségügyi veszélyeire hívja fel a szakértők figyelmét.

Habár a piercingek viszonylag biztonságosnak számítanak, mégis a leggyakoribb komplikáció, a különféle bakteriális fertőzések a piercingek körülbelül 20 százalékánál jelentkeznek, derült ki a tanulmányból. A többi leggyakrabban előforduló egészségügyi komplikációk között szerepel az allergia, a vérveszteség, a hegesedés, valamint az MRI-, röntgen- vagy ultrahangos vizsgálatok során fellépő interferencia.

"Mivel a testékszerek használata mára már nagyon elterjedt, fontos lenne, az egészségügyi dolgozóknak megtanulniuk, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban, fájdalom- és sérülésmentesen eltávolítani a piercinget a páciens bőréből egy sürgős vészhelyzetben" - mondta Jaimee Holbrook, a Northwestern Egyetem Feinberg Orvosi Karának bőrgyógyász kutatója, a tanulmány szerzője.

Holbrook szerint nagyon fontos odafigyelni néhány dologra, mielőtt valaki elhatározza, hogy ékszert rakat valamelyik testrészébe. Nagyon fontos például szem előtt tartani a különféle fémallergiákat, és az olyan rizikófaktorokat, mint a szabályozatlan diabétesz, szívbetegségek és egyéb olyan betegségek, amelyek elősegíthetik a fertőzések kialakulását. Érdemes odafigyelni további a testékszerek anyagára, fontos, hogy nikkelmentes fémeket használjunk az allergia és a fertőzések elkerülése érdekében.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: