A nap képe: "ez a nők kínzása"

A magzati szívhang meghallgatásához köti az abortuszt egy új rendelet, ami már holnaptól hatályba lép.

Már a Magyar Közlönyben is megjelent az a belügyminiszteri rendelet, amely az abortusz elvégzése előtt kötelezi a nőket a magzati szívhang meghallgatására. A módosítás alapján az állapotos nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely igazolja, hogy az az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta neki.

magzat, ultrahang
Módosulnak az abortusz szabályai egy friss rendelet szerint. Fotó: Getty Images

"Ez mindenképpen kínzás, a nők kínzása, hiszen minden vonatkozó kutatás alátámasztotta, hogy azok a nők, akik az abortuszt választják, már elhatározták, átgondolták a döntésüket" – nyilatkozta az RTL Híradónak Spronz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa. A rendelet szeptember 15-én már hatályba is lép.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: