Elképesztő módszer Parkinson-kóros betegeknek

Valálik István az elmúlt 20 évben több mint 400 beteg életét változtatta meg az általa meghonosított eljárással.

Az alábbi videóban is megfigyelhető, hogy az agy stimulálásának hatására mintegy varázsütésre megszűnhet például a Parkinson-kórra jellemző, kontrollálhatatlan kéz- és fejremegés, ami jelentősen rontja az életminőséget. "Az ilyen neurológiai tünetek kezelésében az egyik leghatásosabb módszer az agyi pacemaker beültetése, amelyet itthon Valálik István főorvos honosított meg és végez rendszeresen" - olvasható Haiman Éva a Magyar Nemzetben megjelent riportjának bevezetőjében.

A cikk végigkíséri egy Parkinson-kóros férfi agyi pacemaker beültetését a Szent János Kórház idegsebészeti műtőjében. A beavatkozás érzékletes leírása mellett pedig azt is megtudhatjuk a beszámolóból, hogy az operációt végző főorvos Svájcban tanulta és 1998-ban alkalmazta itthon először az eljárást, amiből több mint 400-at végzett az elmúlt 20 év alatt.

Kiderült, egy másik, beavatkozás nélküli módszert is Valálik István honosított meg, ám a rádiófrekvenciás hőkezelést - ami egyoldali remegés és túlmozgás kezelésénél alkalmazható - ritkábban végzik.

Parkinson-kór, kézremegés, agyi pacemaker
Az érintett betegségekben szenvedők képtelenek kontrollálni például a kézremegésüket. Fotó: iStock

Több betegségre is jó

Nem csak a Parkinson-kórban szenvedők számára nyújt azonban megoldást a 2002 óta már a társadalombiztosító által is finanszírozott módszer. Többek között "a disztónia (akaratlan izom-összehúzódások által kiváltott végtagmerevség vagy kóros testtartás), az esszenciális tremor (kéz- és/vagy fejremegés), a szklerózis multiplex, a koponyasérülés vagy a stroke okozta mozgászavarok" szintén kezelhetőek így, de a főorvos sikerrel alkalmazta már az eljárást Tourette-szindrómás betegeknél is.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső