Egy megfelelő légtisztítóval nyáron is könnyedén legyőzhető az allergia (x)

Beköszöntött a nyár és vele az allergia szezon is. A kellemetlen tünetek – mint a tüsszögés, az orrfolyás és orrdugulás vagy épp a torok viszketés, könnyezés és kötőhártya-gyulladás sokak életét megkeseríti, akár egészen késő őszig is. Szerencsére ma már léteznek olyan légtisztító berendezések, melyek segítségével hatékonyan vehetjük fel a harcot otthonunkon belül is a kellemetlen tünetek ellen.

Egyes kutatások szerint a magyar lakosság akár 30 százaléka is szenvedhet a pollenallergia változatos tüneteitől, és bár talán a parlagfű allergiáról esik a legtöbb szó, de a lista szinte kifogyhatatlan: a különböző pázsitfű félék, a nyírfa, a kőrisfa, a hársfa is okozhat enyhébb vagy súlyosabb tüneteket az arra érzékenyeknek. Az allergiás tüneteket okozó pollenek azonban nem állnak meg a küszöbön, hanem szellőztetéskor vagy éppen a ruhánkhoz, hajunkhoz tapadva bejutnak otthonunkba is. Egy körültekintően kiválasztott légtisztító készülék nemcsak tüneteink enyhítésében segíthet, de akár hűsíthet is a nagy melegben és mindemellett otthonunk díszévé is válhat.

A szűrő, a légtiszító készülék lelke – ez különösen fontos az allergiások számára

Amennyiben allergiával küzdünk, fontos, hogy a készülék, amit használunk HEPA H13 szűrővel rendelkezzen. Ezek a készülékek akár 0,3 mikron nagyságú részecskéket képesek megszűrni, ami azért fontos, mert az allergiát kiváltó részecskék általában 10 mikrométernél kisebbek, így jó eséllyel megszabadulhatunk tőlük. A légtisztító szűrőjének aktívszén rétege pedig a szagok és gázok, beleértve az illékony szerves vegyületek eltávolításáért felel. Ha nemcsak a szűrő rendelkezik teljesen zárt HEPA H13 rendszerrel, hanem a készülék teljes egésze, így biztosított az is, hogy a „befogott” szennyező, allergizáló részecskék nem kerülnek vissza a szoba levegőjébe. Így könnyedén és tartósan megszabadulhatunk a kellemetlen tüneteket okozó allergénektől és fellélegezhetünk

Nem kell, hogy csak álom legyen a pihentető éjszakai alvás – allergia szezonban sem

Allergia szezonban különösen nagy nehézséget jelenthet a pihentető éjszakai alvás, ami pedig kulcsfontosságú a mindennapi jó közérzethez A Dyson légtisztító készülékei rendelkeznek éjszakai üzemmóddal is, melynek lényege, hogy egészen csendesen, szinte hang nélkül képesek tisztítani a szoba levegőjét. Az erőteljes légmozgást létrehozó Air Multiplier™ technológia pedig gondoskodik arról, hogy az egész szoba levegője megtisztításra kerüljön. Egyes Dyson készülékek akár 40 négyzetméteren is képesek megszűrni a levegőt, így azoknak is segítséget nyújthatnak, akik egy nagyobb hálószobában alszanak, vagy garzonlakásban élnek.

A hűsítő funkció aduász a nyári forróságban

A Dyson légtisztítói nemcsak tisztítják, de kellemesen hűsítik is a levegőt, így is elő segítve a felfrissülést a nyári melegben. A hűsítő funkció akár napközben, akár az éjszaka folyamán nagy megkönnyebbülést nyújthat. Sokan pont az allergiás tünetek jelentkezése miatt nem bírják, vagy nem szeretik a légkondicionáló készülékeket, így nekik remek alternatívát nyújt egy hűsítő funkcióval ellátott készülék, amely különböző erősséggel és módon tudja a friss és kellemesen hűs, tisztított levegővel megtölteni a teret, ahol éppen tartózkodunk. A Dyson légtisztítói akár 360 fokban képesek körbe fordulni, így biztosítva, hogy a megtisztított levegő a helység minden területére eljut.

A gondosan kiválasztott légtisztító nemcsak hasznos, de esztétikai élményt is nyújt

A számos kiváló funkció mellett – mely nemcsak az allergiások számára jelent előnyt – a Dyson légtisztítóknál a tervezők különös hangsúlyt fektettek a letisztult, modern, minden környezetbe beleillő designra is. Bármelyik készüléket választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy lakásunk díszévé fog válni és azon kapjuk magunkat, hogy a készülék segítségével nemcsak a kellemetlen allergiás tüneteknek inthetünk búcsút, de szemet gyönyörködtető látványt is nyújtanak.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: