Koronavírus: 5,4 millió fertőzött világszerte

Tavaly év vége óta már több mint 5,4 millió embert fertőzött meg és 345 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már a 2,17 millióhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 1,64 millió igazolt esetről és csaknem 98 ezer halottról tudnak. A második legtöbb beteg a braziloknál van: Brazília több mint 363 ezer koronavírusos esetet és csaknem 23 ezer áldozatot.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

Ilyen a helyzet Európában

Elkaphatja a magzat az anyaméhben a koronavírust? A válaszért kattintson ide!

Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 344 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül: a briteknél már csaknem 37 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolország majdnem 236 ezer koronavírusos esetet és mintegy 28700 áldozatot, Olaszország csaknem 230 ezer fertőzöttet és 32785 ezer halottat, Franciaország pedig több mint 182 ezer beteget és 28 elhunytat jelentett hétfő reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Németország - 180 ezer regisztrált esettel és 8283 áldozattal -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már 156 ezernél is több embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 4340-en vesztették életüket a járványban.

India áll a tizedik helyen

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén India áll. Innen már 139 ezer fertőzöttről és 4024 áldozatról adtak hírt hétfőig. India tehát megelőzte Iránt, ahonnan csaknem 136 ezer esetet és 7417 elhunytat jelentettek eddig.

Szárnyakkal tartják a távolságot a kínai kisiskolások - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: