Így tisztelegnek Budapest koronavírus-hősei előtt

Közterületeken és online kampányban mond köszönetet Budapest azoknak, akik munkájukkal a karantén alatt is fenntartották a város működését.

A koronavírus-járvány miatt leghosszabb ideig a fővárosban tartottak, illetve részben még tartanak is a korlátozások. Vannak azonban olyan emberek, akik nem tudtak otthon maradni, mert munkájuk megkövetelte, hogy kimozduljanak. Nekik szeretnének most köszönetet mondani, ezért a Budapest hősei című kampány szereplői az egészségügyben, a közlekedésben, a szociális szférában és a közterület fenntartásában állnak helyt nap, mint nap.

"A hirdetéseken mások mellett háziorvos, busz- és villamosvezető, szociális gondozó és hulladékrakodó is szerepel. A kampány célja, hogy kifejezze a város háláját a hétköznapi hősök felé, egyben felhívja a budapesti közösség figyelmét ezeknek a szakmáknak a megbecsülésére" - írta közleményében a Fővárosi Önkormányzat.

A plakátok a Budapest Városháza Facebook-oldalon, valamint városszerte a BKK plakátfelületein és járművein láthatók. A plakátkampány mellé pedig egy kisfilmet is forgattak, amelyet már korábban bemutattak és többek között Karácsony Gergely főpolgármester is megosztott saját közösségi oldalán:

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: