Veszélyes "férfi csodaszer" kering a neten

Egy internetes oldal gyógynövényeket tartalmazó kapszulát hirdet a férfiak urológiai betegségeinek kezelésére. A készítmény azonban a bizonytalan összetétel és minőség miatt akár komoly egészségkárosodást is okozhat.

Deluron kapszula Magyarországon sem gyógyszerként, sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalombahozatali engedéllyel, és étrend-kiegészítőként sincs bejelentve. Továbbá a kapszula hatásossága és biztonságossága klinikai vizsgálatok által nem igazolt – hívta fel rá a figyelmet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Facebook oldalán.

Mint írják: a Deluron kapszula weboldalról történő rendelése és alkalmazása a bizonytalan összetétel és minőség miatt akár komoly egészségkárosodást is okozhat. Amennyiben valaki mégis használta a készítményt, arról feltétlenül tájékoztatnia kell kezelőorvosát – emeli ki az OGYÉI.

Az átverések elkerülése érdekében fontos ügyelni az alábbi szempontokra, amelyeket a Semmelweis Egyetem foglalt össze:

Nézze meg, mire kattint az interneten

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: