Kiderült, milyen ételek ártanak a férfiaknak

A férfiaknak érdemes vigyázniuk: kedvenc ételük árt a nemzőképességüknek. A feldolgozott húsokra érdemes vigyázni, a szárnyashús viszont jót tehet, s jobbat, mint ha nem ennének húst.

Mely ételek ártanak a férfiaknak?

Gyermektelen házaspárok életét keserítheti meg a férfiak nemzőképtelensége. Sok múlik ugyanis a spermiumok minőségén. Most kiderült, hogy a férfiak ivarsejtjeit bizonyos ételféleségek különösen rontják.

A feldolgozott húsok árthatnak a férfiak nemzőképességének, spermium mesterséges megtermékenyítés húsfogyasztás IVF férfimeddőség nemzőképesség
A feldolgozott húsok árthatnak a férfiak nemzőképességének

Így a rossz étkezési szokások nemcsak elhízáshoz vezethetnek, hanem csökkenthetik a spermiumok számát és ronthatja állapotukat, minőségüket is.

Ondó: mit kell tudni róla? Az ondó különleges folyadék. Fehéres-szürkés, olykor sárgás, frissen gesztenyére emlékeztető illatú testnedv. Ejakulációkor 2-6 ml lövell ki, benne a férfiak 40-360 millió ivarsejtjével, melyek az össztérfogat töredékét adják csupán. Honnan a többi? A részletekért kattintson! A feldolgozott húsokról van szó, ezek fogyasztása bostoni tudósok szerint ártanak a férfiak nemzőképességének. A harvardi kutatók 141 párt vizsgáltak meg, akik 2007 és 2014 között mesterséges megtermékenyítési programban vettek részt (in vitro fertilizáció, IVF) a Massachusetts General Hospitalben.

A kutatók nem találtak összefüggést az elfogyasztott hús mennyisége és az IVF sikeressége között. Ugyanakkor azoknál a férfiaknál, akik általában sok feldolgozott húst, illetve kolbászféléket ettek, kevésbé volt sikeres a kezelés, mint azoknál, akik inkább feldolgozatlan szárnyashúst fogyasztottak. A főleg szárnyasokon élők sikeressége ugyanis 82 százalékos volt, a másik csoporté viszont mindössze 54 százalékos.

Tilos a szalonna, a kolbász, a szalámi?

A most rossz hírbe keveredett ételek közé tartozik a szalonna, a kolbász, a szalámi, a húskonzervek és más késztermékek. A sikeres megtermékenyítés 13 százalékkal volt gyakoribb azoknál, akik a legtöbb szárnyashúst ették. Azokhoz képest mutatták ki ezt a bostoni orvosok, akik a legkevesebb ilyet fogyasztottak. A két csoport sikeressége 78, illetve 65 százalék volt.

A vizsgálat egy nagyobb tanulmány részeként készült, és annak felderítését célozta, hogy milyen környezeti tényezők játszanak szerepet a férfiak nemzőképességében. A harvardi kutató, Wei Xia és munkatársai végezték az átfogó felmérést Bostonban.

Ugyanakkor a német Focus magazin felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki teljesen lemond a húsfogyasztásról, az sem tesz jót a nemzőképességének. Egy 2014-es tanulmány szerint a spermaminőség ugyanúgy rosszabbodik, mint a feldolgozott húsok fogyasztása nyomán.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)