A legjobb vitaminforrások - infografika

A szervezetünk fontos építőelemei a vitaminok, amelyek legnagyobb részét a táplálékkal szerezzük meg. A vitaminszükségletünket sok tényező befolyásolja, például az életkorunk, a fizikai aktivitásunk, a táplálkozási szokásaink, a betegségeink, de még az sem mindegy, hogy mi a nemünk.

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyekre a szervezetünk működéséhez feltétlenül szükség van, ugyanis alapvető biokémiai reakciókban vesznek részt, az úgynevezett enzimatikus folyamatok elemei. Számos hatásukat ismerjük, de sok funkciójukat még mindig még nem sikerült feltárni. A vitaminok zsírban vagy vízben oldódnak. Egy részüket az emberi szervezet is elő tudja állítani, míg másokat külső forrásokból kell beszereznünk. Az a legegészségesebb, ha természetes forrásokat használunk (ezeket mutatja meg infografikánk), de tabletták vagy kapszulák formájában is szedhetjük őket táplálékkiegészítőként.

vitaminforrások
)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)