50 felett ezért kell edzeni - infografika

Az emberek többsége szeretne hosszú életet élni, és amikor ezt kimondja, hozzágondolja azt is, hogy jó egészségben. Az időskori egészséget azonban csak az emberek töredéke nyeri el a genetikai lottón, a többieknek meg kell dolgozniuk érte. Ehhez még 50 év felett sem késő elkezdeni a testedzést.

A magyar háziorvosok gyakran számolnak be arról, hogy az emberek nem sokat tesznek egészségük megőrzéséért. Egészségtelenül táplálkoznak, sokat stresszelnek és keveset mozognak. Mindez pedig oda vezet, hogy a magyarok egészségi állapota a legrosszabbak között van Európában, túl sok évet töltünk el krónikus betegségektől sújtva, és rengeteg életévet veszítünk el az idő előtti, azaz elkerülhető halálozás miatt.

Infografikánk azt mutatja meg, hogy 50 éves kor felett is érdemes elkezdeni a testedzést, mert a mozgás olyan a szervezetünk számára, mintha befektetnénk, és kamattal kapnánk vissza a ráfordításunkat. Ráadásul, ha rákaptunk a mozgásra, élvezni is fogjuk, s az általános közérzetünk is javul.

50 felett testmozgás
50 felett testmozgás

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció