50 felett ezért kell edzeni - infografika

Az emberek többsége szeretne hosszú életet élni, és amikor ezt kimondja, hozzágondolja azt is, hogy jó egészségben. Az időskori egészséget azonban csak az emberek töredéke nyeri el a genetikai lottón, a többieknek meg kell dolgozniuk érte. Ehhez még 50 év felett sem késő elkezdeni a testedzést.

A magyar háziorvosok gyakran számolnak be arról, hogy az emberek nem sokat tesznek egészségük megőrzéséért. Egészségtelenül táplálkoznak, sokat stresszelnek és keveset mozognak. Mindez pedig oda vezet, hogy a magyarok egészségi állapota a legrosszabbak között van Európában, túl sok évet töltünk el krónikus betegségektől sújtva, és rengeteg életévet veszítünk el az idő előtti, azaz elkerülhető halálozás miatt.

Infografikánk azt mutatja meg, hogy 50 éves kor felett is érdemes elkezdeni a testedzést, mert a mozgás olyan a szervezetünk számára, mintha befektetnénk, és kamattal kapnánk vissza a ráfordításunkat. Ráadásul, ha rákaptunk a mozgásra, élvezni is fogjuk, s az általános közérzetünk is javul.

50 felett testmozgás

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: