Vérképe jó volt, miközben végstádiumú rákban szenvedett

Timándi Gergely négy évvel ezelőtt, 30 éves korában tudta meg, hogy végstádiumban lévő rákbeteg. Az orvosok azon is csodálkoztak, hogy a férfi egyáltalán még lábra tud állni. Azóta 12 kemoterápiás kezelésen van túl, jelenleg tünetmentes.

Timándi Gergely – vagy ahogy barátai szólítják: Timo – 4 évvel ezelőttig, vagyis 30 éves koráig egy teljesen átlagos, életerős férfi volt, aki minden szabadidejét az edzőteremben töltötte és egészségesnek mondható életvitelt folytatott. Egy nap azonban csomót talált a testében, amelyről orvosai megállapították, hogy egy rosszindulatú daganat – hangzott el az RTL Fókusz című műsorában.

orvos és beteg
30 éves korában tudta meg, hogy végstádiumban lévő rákbeteg. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Csodálkoztak, hogy még lábra tud állni

Egy PET-CT-vizsgálat után kiderült, hogy a férfi már végstádiumban lévő rákbeteg. A daganat szinte már mindenhol áttéteket képzett. A mája, a tüdeje, a veséje, sőt még a csontvelője és a keresztcsontja is érintett volt. Esetének érdekessége azonban az, hogy a vérképén egyáltalán nem látszott, hogy ezekkel a szerveivel bármilyen probléma lenne, pedig az orvosok szerint egy végstádiumú rák már a laborleleteken is nyomot hagy. Az áttétek elhelyezkedése miatt ráadásul a szakértők azon is csodálkoztak, hogy a férfi egyáltalán még lábra tud állni.

Orvosai szerint sportos életmódjának köszönhetően tudta két lábon kihordani a betegséget, és emiatt úgy gondolták, hogy a férfinak van esélye a gyógyulásra. Timo ezért elhatározta, hogy meg fog küzdeni a rákkal.

10+1 lépés a rák megelőzéséért
A daganatos betegségek évente rengeteg életet követelnek világszerte, így Magyarországon is. Mutatjuk, mit tehetsz a megelőzés érdekében.

„Ezt még nyomjuk le együtt, és utána szeretni foglak”

Mint mondta, az első kemoterápiás kezelés előtt azt mondta a tükörképének, „ezt még nyomjuk le együtt, és utána szeretni foglak”. Akkor tudatosult ugyanis benne, hogy valójában sosem szerette és fogadta el önmagát. A férfi most 34 éves, 12 kemoterápiás kezelésen van túl, és jelenleg tünetmentes. Úgy érzi, egészségesebb, mint valaha – és szerencsére ezt a legfrissebb vérképe is alátámasztja.

A riportban az is elhangzott, hogy a férfi – amerikai példára – egy harangot készíttetett a kemoterápiás kezelő falára, amelyet mindenki megkongathat, aki a rák ellen megvívta élete legnagyobb csatáját.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +11 °C

A pára- és ködfoltok (legkésőbb délelőtti) feloszlását követően többnyire derült, napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad, csak Sopronnál fordulhatnak elő időnként élénk széllökések déli irányból. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra