Veszélyben vannak a széles csípőjű nők

Az elmúlt évtizedek legnagyobb szexszimbólumai, mint Marilyn Monroe vagy éppen Sophia Loren, szinte egytől egyig homokóra-alkattal, széles csípővel rendelkeztek. Egy új tanulmány azonban ennek az adottságnak a veszélyeire figyelmeztet.

A szélesebb csípőt ugyanis sok esetben egy KLF14 jelű gén okozza, amely megnöveli az érintetteknél a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A KLF14 a zsírszövetekben fejti ki hatását: hatására a csípőn és a hason lévő zsírsejtek megsokszorozódnak és nagyobbá válnak - ennek következtében pedig nehezebbé válik a szervezet vércukorszint -szabályozása.

Veszélyes lehet a széles csípő
Veszélyes lehet a széles csípő

A Virginia egyetem kutatói hangsúlyozzák, hogy ez a hatás tipikusan csak nőknél jelentkezik, és kifejezetten azoknál, akik örökölték ezt a gént hasonló testalkatú édesanyjuktól. Érdekesség, hogy az elmúlt években számos tanulmány született pont ennek ellenkezőjéről, vagyis arról, hogy a vékony csípő fokozza a cukorbetegség kockázatát - a Virginia Egyetem kutatócsoportja azonban hangsúlyozza, hogy 5 éven átívelő vizsgálatuk eredménye a korábbiaknál sokkal pontosabb.

Ez tetszik igazán a férfiaknak! Egy igazán szexis nőnek nemcsak vékony dereka van, de széles, ringó csípője is - gondoljunk csak Marilyn Monroe-ra vagy Sophia Lorenre. Kutatások szerint a férfiak számára a csípő sokkal vonzóbb, mint a dekoltázs. Részletekért kattintson korábbi cikkünkre!

"Ez a bizonyos gén nem befolyásolja a nők elhízottságát, viszont összefügg a testükön, kifejezetten a hasukon és csípőjükön található zsír eloszlásával" - nyilatkozta a tanulmány egyik szerzője, Mete Civelek. Ha jelen van ez a gén, akkor azt jelenti, hogy az érintett nők szervezetének nagy valószínűséggel problémái lesznek a vércukor hasznosításával.

"Jelenlegi tudásunk szerint a KLF14 nevű gén a 2-es típusú cukorbetegség legnagyobb örökletes rizikófaktora a nőknél" - nyilatkozta Civelek.

Forrás: Daily Mail

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: