Gyógynövényekkel is kezelhetjük a leégést

A nyár egyik igen kellemetlen velejárója a napégés, amelynek kezelésére szerencsére számos házi módszer létezik. A lényeg, hogy előtte mindig mossuk le a kezelendő felületet!

Aloe vera

Ebben a növényben olyan összetevők találhatóak, amelyek csökkentik a gyulladást, a duzzanatot, a fájdalmat és a kivörösödést, ezért a napégésre is gyógyító hatással van. Használhatunk aloét tartalmazó készítményeket, de a növény levelében található nedvet is kenhetjük közvetlenül a bőrünkre.

Ma már szinte csak a csapból nem folyik aloe: a hirdetések szerint ez a csodanövény mindenre jó, gyógyítja a rákot is, de égési sérülések esetén is bátran segítségül hívhatjuk. Az alábbi cikkünkből többet is megtudhat róla!

Kamilla

Kutatások szerint a kamillás borogatás éppen olyan hatásos, ha nem hatásosabb, mint a gyógyszertárakban kapható, napégésre használatos szerek. Segít, hogy a károsodott bőrfelület hamarabb gyógyuljon és regenerálódjon.

A kamillás borogatás segít, hogy a károsodott bőrfelület hamarabb gyógyuljon
A kamillás borogatás segít, hogy a károsodott bőrfelület hamarabb gyógyuljon

Fekete nadálytő

Gyógyhatása évszázadok óta ismert. Allantoint tartalmaz, amely serkenti az új bőrsejtek növekedését, emellett csökkenti a gyulladást is. Nemcsak napégésre , de zúzódásokra és sebekre, illetve izomgyulladásra is használhatjuk. Könnyen elérhető és hatékony megoldás.

Echinacea

A benne található echinacein megakadályozza, hogy kórokozók jussanak a szövetekbe, ezért hatásosan kezelhető vele mindenféle bőrsérülés, így a napégés is. Zúzódásra, ekcémára , vágásokra is használható.

Boszorkánymogyoró

A boszorkánymogyoró-kivonatot tartalmazó szereket szintén érdemes kipróbálni, ha leégtünk, mert csökkentik a bőr érzékenységét és a kivörösödést.

Cickafark

Régóta használják sebkezelésre, mivel tele van hasznos hatóanyagokkal. Van, amelyik a véralvadást segíti, van, amelyiknek gyulladásgátló hatása van, és van olyan is, amely fertőtlenít. Mindezek miatt kiválóan alkalmas a leégett bőr kezelésére.

Forrás: rodalewellness.com

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: