Kutyafajták, amelyek kijönnek a macskákkal

A kutyákat és a macskákat hagyományosan riválisoknak szokás tekinteni, pedig ez nem minden esetben van így. Számos példa létezik arra, hogy kutya és macska nyugalomban, sőt, barátságban képes együtt élni egy családon belül.

Ha egyszerre szeretnénk cicát, és kutyát is tartani, akkor nem árt, ha olyan kutyafajtát választunk, amiről előre lehet tudni, hogy jól fogadja a macskák közeledését.

corgi, kutya, macska, kutyus, cica, házi kedvencek, háziállatok, kutyafajták, állat,
Vannak olyan kutyafajták, amelyek remekül kijönnek a macskákkal. Fotó: 123rf

Basset hound

A basset hound könnyen kezelhető fajta, igazi csapatjátékos, mindenkivel barátságos. Szereti a felnőtteket, a gyerekeket, más kutyákat, és a macskákat is. Ha a macskánkat nem zavarja, hogy a kutya igényt tart a közös játékra, jól ki fognak jönni.

basset hound
A basset hound igazi csapatjátékos. Fotó: 123rf

Bichone frise

A bichon frise kutyusok igazi kis bohócok, játékosak, tanulékonyak, szeretetteljesek, és remekül kijönnek szinte minden más állatfajjal. Játékosabb, aktívabb cicák mellé különösen jó társak, mivel imádják a figyelmet.

bichone frise
A bichone frise szinte minden állatfajjal remekül kijön. Fotó: 123rf

Bulldog

A bulldogok is igazán barátságosak, sem a kisgyerekünket, sem a cicánkat nem kell tőlük féltenünk. Kert nélküli házban, lakásban is jól elvannak, szépen eljátszanak a gyerekekkel és a macskákkal, egyedül arra kell figyelni, hogy nyáron mindig legyen számukra valami hűvös hely, mert ennek a fajtának a szervezete könnyen túlhevül.

bulldog
A bulldog a gyerekekkel és a cicákkal is szívesen játszik. Fotó: 123rf

A mopszok is remekül kijönnek a macskákkal, igazi családi kutyák. Mivel a mozgásigényük is mérsékelt és sokat alszanak, remek társai lehetnek egy cicának. A fajtáról itt olvashat további érdekességeket!

Masztiff

A masztiffok nagy mérete se tévesszen meg senkit: barátságos óriások ők, akik nem "vadásznak" a kisebb állatokra, így macskát is tarthatunk mellettük. Kifejezetten gyengédek az emberekkel, gyerekekkel, cicákkal. Békeszeretőek, egyedül akkor lesznek harciasak, ha valami miatt úgy érzik, hogy meg kell védeniük valakit, aki a "falkájukhoz" tartozik.

masztiff
A masztiff barátságos óriás. Fotó: 123rf

Corgi

A közepes méretű és aktivitású corgi kutyusok is remekül kijönnek a macskákkal, sőt, kifejezetten igénylik is egy másik állat társaságát. Némi tréningre szükségük lehet, hogy ne stresszeljék túlságosan a macskát azzal, hogy előjön a terelő ösztönük, de egyébként teljes harmóniában tudnak együtt élni.

corgi
A corgi kifejezetten igényli más állatok társaságát. Fotó: 123rf

Border collie

A border collie az egyik legbarátságosabb kutyafajta, aki tényleg mindenkire - tehát a macskákra is - barátként tekint. Ideális választás családi kutyának : mindent megtesz, hogy a gazdikat boldoggá tegye. Így ha cicánk van otthon, border collie-t bátran hozhatunk mellé.

border collie
A border collie az egyik legbarátságosabb kutyafajta. Fotó: 123rf

Havanese

A havanese kutyusok kedves természete garantálja, hogy nem csak az emberekkel és más kutyákkal, hanem a macskákkal is jól kijönnek. Már csak azért is, mert folyamatosan igénylik a társaságot, legyen az emberé vagy állaté. Imádnak bohóckodni és a gazdit szórakoztatni, de nem túl aktívak, ezért idősebb embereknek is bátran ajánlhatók.

havanese
A havanese folyamatosan igényli a társaságot. Fotó: 123rf

Forrás: care2.com

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: