Koronavírus: erősen romlik a hazai helyzet

Ezen a héten is megosztotta a szennyvízvizsgálatok eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A friss minták alapján elmondható, hogy az új típusú koronavírus szennyvízből kimutatható, átlagos koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest most erőteljes emelkedést mutat egyes helyeken.

A 42. héten elvégzett vizsgálatok alapján elmondható, hogy a koronavírus-koncentráció országos szinten továbbra is nő. A korábbi lassú emelkedés helyett azonban most már markáns erősödés látszik egyes településeken - számolt be róla az NNK.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
Erősen romlik a hazai helyzet. Forrás: NNK

Itt durvul a helyzet

Aggódnak a delta variáns gyors terjedése miatt a hazai szakemberek.

A friss adatok szerint a koronavírus koncentrációjának egyértelmű és erőteljes emelkedése figyelhető meg Budapesten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán. Ugyanez mondható el Budapest agglomerációs településeiről - Tökölről, Biatorbágyról, Szigetszentmiklósról, Budakesziről és Százhalombattáról - is. Emellett Egerre, Kaposvárra és Zalaegerszegre is emelkedő tendencia jellemző, ám ezeken a helyeken egyelőre csak mérsékelt mennyiségben van jelen a szennyvízben a vírus.

Csökkenést csak egy helyen mértek

A fenti településekkel szemben Miskolcon csökkenést mutatnak az eredmények, míg Szekszárdon és Szombathelyen alacsony koncentráció és stagnáló tendencia látszik. Ezenkívül Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Szolnok és Veszprém mintáját mérsékelt víruskoncentráció és stagnálás jellemzi. Az NNK azt javasolta, hogy a koronavírus-járvány lassítása érdekében mindenki éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével, aki eddig még nem tette.

Egyre több tudományos bizonyíték van azzal kapcsolatban, hogy jobb immunvédelem alakul ki azoknál, akik az mRNS-vakcina után egy másik típusú koronavírus-oltást adatnak be második dózisként. Ezzel a módszerrel a korábbiaknál veszélyesebb delta variáns ellen is erősebb védelmünk lehet.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)