Koronavírus: egy nap alatt 695 ezer új fertőzött

Egy nap alatt több mint 695 ezer fertőzöttet és csaknem 9 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 262,83 millió embert fertőzött meg és több mint 5,21 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 8 milliárdhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szerda délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 48,55 millió igazolt esetről és 780 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,59 millió beteget és 469 ezer áldozatot jelentett eddig.

Koronavírus: mindenképpen megrendeznék a téli olimpiát.

Brazília már 22,09 millió igazolt esetről és mintegy 614 700 elhunytról, az Egyesült Királyság 10,28 millió koronavírus-fertőzöttről és 145 400 áldozatról, míg Oroszország 9,46 millió megbetegedésről és majdnem 270 ezer áldozatról adott hírt szerda délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,79 milliót, a haláleseteké pedig a 77 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Franciaországban - ahol 7,77 millió megbetegedésről és 120 ezer halottról tudnak -, Iránban - 6,11 millió regisztrált esettel és 129 800 áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 5,92 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és csaknem 102 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Argentína áll, 5,33 millió regisztrált esettel és csaknem 116 600 áldozattal.

Amennyiben a vakcinagyártóknak módosítaniuk kell oltóanyagukat a koronavírus újonnan megjelent omikron variánsa ellen, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) három-négy hónapon belül lefolytatja az új vakcinák engedélyezési folyamatát - közölte Emer Cooke, az EMA ügyvezetője.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció