Koronavírus: egy nap alatt 695 ezer új fertőzött

Egy nap alatt több mint 695 ezer fertőzöttet és csaknem 9 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 262,83 millió embert fertőzött meg és több mint 5,21 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 8 milliárdhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szerda délelőtti összesítéséből .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig 262,83 millió embert fertőzött meg igazoltan az új vírus.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 48,55 millió igazolt esetről és 780 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,59 millió beteget és 469 ezer áldozatot jelentett eddig.

Koronavírus: mindenképpen megrendeznék a téli olimpiát .

Brazília már 22,09 millió igazolt esetről és mintegy 614 700 elhunytról, az Egyesült Királyság 10,28 millió koronavírus -fertőzöttről és 145 400 áldozatról, míg Oroszország 9,46 millió megbetegedésről és majdnem 270 ezer áldozatról adott hírt szerda délelőttig. Közben Törökországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 8,79 milliót, a haláleseteké pedig a 77 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Franciaországban - ahol 7,77 millió megbetegedésről és 120 ezer halottról tudnak -, Iránban - 6,11 millió regisztrált esettel és 129 800 áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 5,92 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és csaknem 102 ezren vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Argentína áll, 5,33 millió regisztrált esettel és csaknem 116 600 áldozattal.

Amennyiben a vakcinagyártóknak módosítaniuk kell oltóanyagukat a koronavírus újonnan megjelent omikron variánsa ellen, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) három-négy hónapon belül lefolytatja az új vakcinák engedélyezési folyamatát - közölte Emer Cooke, az EMA ügyvezetője.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)